Selnæs: – Dorsin husker at jeg pisket ham fra tribunen

RBKs Ole Selnæs var ikke redd for å slenge kommentarer til spillerne som liten gutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Selnæs hang hakk i hæl på sin trenerpappa Ivar Selnæs fra han var fire-fem år. Han fikk lov å være med inn i garderober hos seniorlag, satt på benken og var med på bussen på bortekamper.

– Han har nok plukket opp veldig mye, sier Ivar Selnæs, og mener at den tidlige interessen har hjulpet sønnen til å være der han er i dag.

Mye å lære
– Jeg sto og hørte på at trenerteamet diskuterte taktikk både før, under og etter trening. Og så holdt jo jeg på med en ball for meg selv hele tiden når de spilte, så det er klart jeg har dratt nytte av å være med min far på jobb, bekrefter 21-åringen.

Og det han plukket opp ble flittig brukt.

– Jeg husker jeg skulle hente ham i barnehagen da han var tre-fire år, så hører jeg stemmen til Ole lenge før jeg ser ungene: «Andreball, gutter, andreball», roper han. Jeg tviler vel på at han visste hva det betydde da, ler senior.

At RBK ligger Ole Selnæs’ hjerte nært har han levnet lite tvil om denne sesongen. Etter at seriegullet ble sikret svirret videoene av en ekstatisk Selnæs som roper ut Kjernens supportersanger for full hals sammen med fansen.

– Jeg kan alle tekstene, ja. Det har jeg alltid kunnet, sier han.

Kravstor supporter
Fra han var 7 år gammel har han hatt sesongkort på rad fire på Lerkendal. Passe avstand for å kunne rope ut beskjeder til spillerne nede på banen. Venstreback Micke Dorsin har vært i klubben lenge nok til å huske den frustrerte sesongkortinnehaveren.

– Han står på at han har hørt stemmen min, og det kan nok stemme det, smiler Selnæs.

– Han hadde tidlig en tøff måte å kommunisere på, og jeg må nok ta litt skyld for det, forklarer Ivar.

– Jeg husker min far med kjeften åpen. Gjerne med noen velvalgte ord til dommerne, det er der jeg har det fra, mener sønnen.

– Men det er vinnerinnstinktet som gjør det, forklarer senior.

– Ikke akkurat Lazio
Nå ser de to veldig frem til cupfinale på søndag. Ivar Selnæs har tre offisielle kamper, og anslår selv at han har rundt 100 på benken for RBK som keeper. Interessen har alltid vært der, men til cupfinalen reiser han mest som far.

– Man blir veldig stolt når barna lykkes, uansett arena, sier han.

På Ullevaal vil han møte Geir Bakke. Mannen han trente Skjetten med i 1. divisjon på slutten av 90-tallet.

– Geir en fotballfaglig dyktig mann. Han kommer nok til å ha en plan både for å spille eget spill, men de vil ikke overse at det er RBK de møter. Han kommer til å ha en plan for å ødelegge noe av RBKs spill. 

Selnæs junior ser frem til å spille for et stappet Ullevaal, og er sikker på at publikum vil få se en bedre utgave av laget enn det de har vist de siste kampene.

– Nå er vi fulladet etter en kampfri periode. Men jeg mener snakket om formsvikt er overdrevet. Nå er det ikke Lazio vi møter i finalen. All respekt til Sarpsborg, altså, men vi er favoritter.