FORNØYD PRESIDENT: Pokerpresident Sigurd Eskeland gleder seg over det første norgesmesterskapet i poker på norsk jord endelig er i gang. Foto: TV 2
FORNØYD PRESIDENT: Pokerpresident Sigurd Eskeland gleder seg over det første norgesmesterskapet i poker på norsk jord endelig er i gang. Foto: TV 2

Tidenes første poker-NM på norsk jord: – Det blir en folkefest

Pokerpresidenten jubler over at mesterskapet endelig er i gang.

Følg Poker-NM i vårt livesenter

For første gang i historien arrangeres poker-NM på norsk jord.

Over 2000 pokerspillere er ventet å samles på Thon Hotel Gardermoen mellom 18. og 24. november for å avgjøre hvem som er landets beste pokerspiller.

Det vil bli konkurrert i Pot Limit Omaha, Texas Hold'em turbo og helgens store begivenhet Texas Hold'em main event, som har sin første av tre startdager torsdag 19. november.

Pokerpresident Sigurd Eskeland har jobbet lenge for å få til et mesterskap på norsk jord, og tror norgesmesterskapet vil bli en ordentlig folkefest.

– Dette er veldig gøy og veldig spesielt. Det er noe vi har jobbet lenge for å få til. Det blir en folkefest. Hvor mange andre arrangementer er det som samler mellom to og tre tusen deltakere?, spør en retorisk pokerpresident.

– Det er store forventinger til at det blir et godt gjennomført arrangement, og jeg håper folk får en fin opplevelse. Det handler om mer enn bare penger. Poker er en sport for alle, så jeg tror dette bare vil bringe med seg gode følelser, fortsetter Eskeland.

Poker-NM er et åpent mesterskap, hvor alle har muligheten til å delta. Hovedturneringen koster 5000 kroner, men til gjengjeld vil vinneren av turneringen sitte igjen med rundt 1,5 millioner kroner.

– Det er jo det som er så fantastisk med poker. Alle kan være med, og alle kan vinne. Mannen i gata kan slå verdenmesteren, for det handler om mer enn bare dyktighet. Hovedturneringen koster 5000 kroner, men det er noe man kan ta seg råd til en gang i året, sier han.

Pokerpresidenten forteller at nivået på de beste norske pokerspillerne er veldig høyt, og han gleder seg til å se hvordan forhåndsfavorittene vil prestere.

– Norske pokerspillere er veldig gode. Vi har flere spillere som er i verdenseliten, så turneringen vil holde et høyt nivå blant de beste. Men vi har hele spekteret her. Vi har alt fra den glade amatør, til noen av de beste spillerne i verden. Det er en spennende miks. De beste spillerne vil få en utfordring. Det er veldig annerledes å spille mot en erfaren spiller enn mot en uerfaren. Jeg tror dette blir veldig spennende, sier han.

Poker-NM ser du hver dag på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen fra kl. 14.