FORNØYD: Optimisme i DHK før sesongstart. Her er daglig leder Frode Scheie sammen med skadede Kristian Kjelling. Han har fortsatt ikke vært på banen for sin nye klubb. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORNØYD: Optimisme i DHK før sesongstart. Her er daglig leder Frode Scheie sammen med skadede Kristian Kjelling. Han har fortsatt ikke vært på banen for sin nye klubb. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trodde på gull – nærmer seg nedrykk

Drammen har tapt sju av årets ni første kamper i Grundigligaen og står med bare fire poeng når sesongen nærmer seg halvspilt. TV 2s håndballkommentator er skuffet og meget overrasket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med signeringer som Frank Løke, Kristian Kjelling, Johannes Hippe, Christian Spanne og Kennie Boysen (kåret til Grundigligaens beste spiller i fjor) ble Drammen håndballklubb, av mange, sett på som en av medaljekandidatene før årets Grundigliga for menn. Men etter en snart halvspilt sesong ligger laget på kvalikplass, bare to poeng over plassen for direkte nedrykk. 

Ambisjoner om gull
Før sesongen startet sa Frank Løke at han hadde troen på at Drammen kunne ta gull. 

– Når nivået ligger der at Arendal vinner cup og serie, så regner jeg med at det skal gå veldig bra, sa han til TV 2 den gangen. 

Nå er det hele 14 poeng fra Drammen til serieleder og regjerende mester ØIF Arendal.

– Kaver i gjørma
TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli sier han er skuffet og meget overrasket over hvordan Drammen har prestert så langt denne sesongen. 

– Forventningene handler om den satsingen som er gjort og spillerne de har hentet inn. Vi visste at Kjelling ikke ble håndballklar med det første. Han er først og fremst en plakat, så får vi håpe håndballspilleren kommer etter hvert. Frank Løke derimot hadde vi forventninger til, men han har vært mer opptatt av å løpe maraton enn og løpe på linja, og han har vært mer skadet enn frisk, sier han. 

Bredeli mener at Drammen har hentet en rutinert kant i Christian Spanne, en god spiller i Johannes Hippe (som var landslagsspiller for ikke lenge siden) og en tidligere storscorer i Kennie Boysen. 

– Jeg begynner å lure på om de har hentet feil spillere. Isolert sett er alle gode, men det ser ut til at de ikke fungerer sammen, sier håndballkommentatoren.

Han poengterer at både Hippe, Boysen og Spanne kommer fra klubber som lå i bunnen på tabellen i forrige sesong. 

Et langsiktig prosjekt
Daglig leder i Drammen, Frode Scheie, er tydelig på at prosjektet han kaller "fra Drammen til drømmen" er et langsiktig prosjekt hvor målet er Champions League innen tre år. Champions League-plassen går til vinneren av sluttspillet, som spilles mellom de åtte beste lagene i Grundigligaen etter at sesongen er over.

– Sluttspillplass er bare to poeng unna, så det er klart jeg har troen på at vi skal være med i sluttspillet i år. Hvis ting går som det skal, er Kjelling klar igjen etter VM-pausen i januar, noe som vil være en veldig viktig forsterkning, vel og merke at han er frisk og rask, sier Scheie. 

Han er enig med Bredeli at de nye spillerne ikke har fått det helt til å funke sammen på banen, men han mener ikke det er fordi sammensetningen er feil. 

– De har ikke rukket å bli samspilte nok enda, men det har aldri vært så god stemning i troppen som det er nå. Det er gutter som vil veldig mye og som trener hardt for å få det til, sier den daglige lederen.

 Har vært uheldige 
Scheie legger vekt på at de har vært uheldige med skader. Kjelling røk patellascenen etter han skrev under for Drammen og Løke har stort sett slitt med noe i hele høst. 

– Det er ikke til å legge skjul på at mye av vår sportslige satsing skulle være bygget rundt Kjelling og Løke. I tillegg har vår svenske keeper vært utsatt for skadetrøbbel og vi har vært gjennom et trenerbytte, så det har vært mye, forteller han. 

Drammen har spilt jevne kamper mot Runar, Haslum og Bodø i går.

– Vi har vært fryktelig nære flere poeng, men når det er sagt er vi missfornøyd og mener vi burde vunnet flere av kampene vi har spilt. Det er også grunnen til at den forrige treneren fikk sparken og at vi har et nytt regime, sier Scheie. 

Og det er er TV 2s Håndballkommentator helt enig i. 

– Uansett grunn, så er faktum at Drammen ligger på 10. plass etter ni runder, og det er alt, alt for dårlig og det hører ingen steder hjemme med den stallen de har, sier Bredeli.