Det var en gang en vakker sportsbil, nå er den så rusten at den knapt kaster skygge ... Foto: Hemmings.com
Det var en gang en vakker sportsbil, nå er den så rusten at den knapt kaster skygge ... Foto: Hemmings.com

Er dette årets dårligste bilkjøp?

Skal ikke vrakes, den skal selges!

 I løpet av ett år er det mange slitne, dårlig og rustne biler som skifter eier, og mange oppdager nok også litt for sent at de har kjøpt katta i sekken. 

Går du for denne derimot, får du ikke en gang med sekken. Her er det bare katta og den er stor...

Den en gang så fine Porschen ser ut som et vrak. Men solgt blir den nok.

Selges i fasjonabelt nabolag

Det er jo heller ikke hvilken som helst bil. Det er tross alt en Porsche. Nærmere bestemt en 912 fra 1967. Det er med andre ord en ganske sjelden fugl.som nylig ble lagt ut på markedsplassen Hemmings. 

Kan man si at en bil som mangler gulv er 'komplett? Foto: Hemmings.com
Kan man si at en bil som mangler gulv er "komplett? Foto: Hemmings.com

Dessuten selges den fra en fasjonabel adresse. Den er nemlig hjemmehørende i intet ringere enn Beverly Hills, LA, California. Kanskje verdens mest berømte bydel. Mest kjent for sine mange svært rike innbyggere og sin skyhøye kjendis-tetthet.

Bilen er jo, som du trolig allerede har sett, så håpløst rusten at den knapt kaster skygge. Gudene må vite når den var på veien sist, men det må være lenge siden. Veldig lenge. Å få en bil til å ruste noe så inni hampen er nesten et kunststykke i seg selv i solfylte og tørre California. 

Det er jo nesten så man må trekke litt på smilebåndet når selgeren sier at den er «komplett».

Se hele annonsen og alle bildene her:

Men om vi legger det kritiske litt til side og ser litt nøyere etter, så er det jo også ting å glede seg over også. Den skal etter det vi forstår ha matching numbers. Altså sin opprinnelige motor og girkasse, samt de opprinnelige forgasserne. Det er slikt som entusiaster setter pris på og som er viktig. Men at disse tingene trenger et lite ettersyn er ikke akkurat noen overdrivelse.

Også bakfra er det nesten bare fillebiter igjen av bilen. Foto: Hemmings.com
Også bakfra er det nesten bare fillebiter igjen av bilen. Foto: Hemmings.com

Porsche 911 RSR: Lasse (39) måtte bygge drømmebilen selv

Krever vanvittig med jobb

Den en gang mørkeblå lakken har blitt blass blå. Interiøret er sort. Det største problemet her er hverken interiøret eller forgasserne. Det er karosseriet. Det er jo mer eller mindre helt oppspist av rust.

Det vil kreves mye i både tid og penger for å få sportsbil-skjønnheten tilbake til fordums glans. Dette er definitivt ikke et prosjekt for nybegynnere og folk uten mye sveiseerfaring.

Delene er svinedyre og noe kan også være vanskelig å skaffe, men om man klarer å lage bil igjen av disse sørgelige restene av det som en gang var en fin Porsche, så har jo prisen rett og slett skutt i været.

Denne bilen er prissatt til 3950 dollar, eller rundt 35.000 kroner, mens fine 912-er i god stand selges for rundt 500.000 kroner eller mer.

Da Porsche 356 gikk ut av produksjon, trengte man en billigere innstegsvariant. 911 med seks sylinderet motor var veldig dyr, og man fryktet et dropp i salget.

Dermed puttet man den mindre firesylindrede motoren fra nettopp 356 inn i rumpa på et 911-karosseri, tok bort litt av det kostbare utstyret – og vips man hadde en billigere variant å tilby. Altså Porsche 912.

Bilen skal ha original motor, girkasse og forgassere, det er viktig for samlere. Foto: Hemmings.com
Bilen skal ha original motor, girkasse og forgassere, det er viktig for samlere. Foto: Hemmings.com

Porsche 911: Dette var bilen drømmedama skulle hatt ...

Solgte bra

Faktisk solgte 912 ganske bra en lang periode. I ettertid har den ikke vært like attraktiv som sine mer motorsterke søken på bruktmarkedet. Og livet har fart hardt med mange.

Bilene var billige og havnet ofte i hendene på ivrige tunere og folk som ville bygge dem om med brede skjermer og store spoilere, gjerne også trimmet motor fra 911.

Stålmarken trives ekstra godt i eldre Porscher, så mange har nok også blitt "spist opp" av rust. Se på bildene en gang til så skjønner du hva vi mener...

Dermed er det ikke så mange igjen av denne rimelige, men klassiske folke-Porschen nå.

Om du ikke har all verdens å finne på i vinter, du har velfylt verktøykasse. god plass og voldsomt pågangsmot, ja da kan jo dette være et glimrende prosjekt!

Men vær forberedt på at noen av vennene dine kanskje blir bitte-litt skuffet når de ser Porschen du dro til Beverly Hills for å kjøpe... 

 

Porsche 911 Targa: Denne skal bare ti nordmenn kjøpe årlig

Porsche 912. Her har prisene regelrett skutt i været de siste par årene.  Vel og merke for eksemplarer som er sånn noenlunde bra.
Porsche 912. Her har prisene regelrett skutt i været de siste par årene.  Vel og merke for eksemplarer som er sånn noenlunde bra.