VIL SAMARBEIDE: Russlands sportsminidter Vitalij Mutko sier at nasjonen vil samarbeide tett med WADA fremover.  (AP Photo/Ivan Sekretarev) FOTO: IVAN SEKRETAREV /
VIL SAMARBEIDE: Russlands sportsminidter Vitalij Mutko sier at nasjonen vil samarbeide tett med WADA fremover.  (AP Photo/Ivan Sekretarev) FOTO: IVAN SEKRETAREV /

Russland vil samarbeide med WADA og rydde opp etter sjokkrapporten

Russland vil bygge opp igjen sitt antidopingsystem etter å ha blitt utestengt av WADA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russlands sportsminister Vitalij Mutko sier i en pressemelding at nasjonen vil samarbeide etter at Russlands antidopingbyrå (Rusada) er blitt suspendert av Det internasjonale antidopingbyrået WADA.

WADA vil i samarbeid med andre internasjonale antidopingbyråer, kontinentale og innenfor de ulike sportene, og andre nasjonale byråer sørge for at testing i Russland og andre land som bryter WADAs regler blir gjennomført i tiden som kommer.

Vil samarbeide med WADA
Med mindre suspensjonen oppheves får Russland ikke delta på WADA-møter eller arrangere internasjonale sportsbegivenheter de neste årene.

Nå vil Russland rydde opp.

– Vi er umiddelbart klar til å effektivt og samvittighetsfullt samarbeide med WADA, sier sportsminister Vitalij Mutko til flere russiske nyhedsbyråret torsdag, ifølge AFP.

– Beslutningen var som forventet. Vi er klar til at gjenoppbygge hele vårt antidopingsystem, tilføyer Mutko.

Flere fikk samme dom
Også Andorra, Israel, Argentina, Bolivia og Ukraina har fått samme dom som Russland.

Stormakter som Brasil, Belgia, Frankrike, Hellas, Mexico og Spania har fått en advarsel og er satt på en liste over land WADA holder ekstra øye med når det kommer til overholdelse av reglene.

De har fått en frist til 18. mars 2016 med å overholde kravene.

Avgjørelsen kommer på bakteppet av den enorme russiske dopingskandalen som gjorde at nasjonen ble suspendert fra all internasjonal friidrett.