Slik ser den ut, Bentley Bentayga i First Edition-utgave. Bilen debuterer straks, i Los Angeles.
Slik ser den ut, Bentley Bentayga i First Edition-utgave. Bilen debuterer straks, i Los Angeles.

Denne skal lages i bare 608 eksemplarer

Verdens dyreste SUV er klar for å debutere. 

Det blir en premiere utenom det vanlige når Bentley nå gjør seg klar for å lansere sin aller første SUV.

Bentayga heter den, og Bentley klinker skikkelig til når de går inn i denne bilklassen. De lover overlegne ytelser, ekstrem luksus – og kanskje ikke helt overraskende også en prislapp som plasserer den helt i toppen: Dette blir verdens dyreste SUV!

Vil være først ute

Her hjemme må du nok regne med å bla opp et sted mellom tre og fire millioner kroner for bilen. Og det er egentlig bare begynnelsen. Bentley tilbyr nemlig kjøperne å skreddersy bilene sine med uendelige valgmuligheter på farger, materialer og utstyr. Det er derfor null problem å bruke minst en million til, fort også mer.

Nå kommer Bentley med de har kalt First Edition av Bentayga. Den skal debuterer på bilutstillingen i Los Angeles straks. Det handler om nummererte eksemplarer, for de som vil vil være aller først ute. Akkurat det er et viktig poeng for en bil som dette.

Bentleys første SUV er også verdens raskeste. Og verdens dyreste.
Bentleys første SUV er også verdens raskeste. Og verdens dyreste.

Verdens styggeste? Slik var mottagelsen til bilen

Lurer du på prisen?

Antallet er naturligvis ikke tilfeldig heller. Under Bentayga-panseret finner vi en W12-bensinmotor som yter 608 hestekrefter. 608 er også antallet First Edition-biler. 

De har fått en solid utstyrspakke og naturligvis også First Edition-emblemer rundt omkring. De som kjøper, har også valget mellom tre ulike Breitling-klokker i dashbordet. 

Lurer du på prisen? Jo, den er på i underkant av tre millioner kroner, altså før norske avgifter. Det betyr at det nok i praksis har kostet deg det dobbelte før du har den på norske skilter.

Denne bilen tok norske avgifter livet av

Utsolgt allerede

Ble du litt lei deg nå? Da hjelper det kanskje at vi kan legge til at det uansett er for sent. Alle First Edition-bilene skal forlengst være reservert. 

Hele førsteårs-produksjonen av Bentayga er nemlig solgt allerede. Det lover bra for Bentley som i utgangspunktet planlegger en årlig produksjon på rundt 3.000 eksemplarer når fabrikken er oppe og går for fullt. Mange mener at det er et altfor forsiktig anslag, og at de kan bli tvunget til å gire opp kraftig for å dekke etterspørselen. Hvis de da ikke heller velger å holde igjen, for å gjøre bilen enda mer eksklusiv ...

Klikk her for å lese mye mer om Bentayga

Bentley har ikke spart på noe i interiøret – her skal du kjøre på første klasse!
Bentley har ikke spart på noe i interiøret – her skal du kjøre på første klasse!