FLAGGER: En assistentdommer vinker for offside. Søndag ble en spansk assistentdommer utsatt for et penis-angrep i Spania, ifølge dommerrapporten. FOTO: Andrew Matthews / NTB Scanpix
FLAGGER: En assistentdommer vinker for offside. Søndag ble en spansk assistentdommer utsatt for et penis-angrep i Spania, ifølge dommerrapporten. FOTO: Andrew Matthews / NTB Scanpix

Mann prøvde å slå assistentdommer med penis

En dommerrapport fra spansk fotball avslører et sjokkerende tilskuerangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skal ha skjedd under kampen mellom Andalusia-lagene CD Abes og Gabia CF på søndag, ifølge den spanske sportsavisen Marca, som siterer dommerrapporten. 

I det 80. minutt skal en tilskuer ha blitt så irritert på en dommeravgjørelse at han løp inn på banen, tok ut penisen, og prøvde å slå en assistentdommer med den, ifølge rapporten fra dommer Jesús Lorenzo Rodríguez.

Lurte ut snoppen 

«Han kom inn på banen, gikk bort til assistentdommer nummer 1, og forsøkte å slå med penisen, som han hadde tatt ut av buksen og holdt i hånden», heter det i rapporten, skriver Marca. 

Flere medier, inkludert Marca, skriver at assistentdommeren var en kvinne, men ifølge den britiske avisen The Mirror stemmer ikke dette. Avisen skriver at en kvinnelig assistentdommer var satt opp til å dømme, men at oppsettet ble endret like før kampstart. Også den katalanske sportsavisen Sport omtaler den fornærmede assistentdommeren som en mann.

Lagene som møttes, CD Abes og Gabia CF, spiller i regionalligaen Segunda Andalucia Granada, noe som tilsier sjettenivå i det spanske ligasystemet.

Kampen var et toppoppgjør, per nå ligger de to på henholdsvis tredje- og fjerdeplass etter ti spilte kamper. Hjemmelaget CD Abes vant 3-2, og tok seg dermed forbi lokalrivalene på tabellen. 

Kjente igjen overgriperen

Ifølge dommer Rodríguez var penis-misbrukeren ikke supporter av noen av lagene. Dommeren gjenkjente han nemlig som en spiller fra et annet fotballag i regionen, som spiller en divisjon høyere i ligasystemet. 

«Han hadde på seg lagets treningstøy, og jeg kjente han igjen fra kamper hvor jeg har dømt laget hans», skriver Rodríguez.

I rapporten navngir han også overfallsmannen, som ifølge dommeren spiller for laget Céltic de Pulianas. «Jeg så klart og tydelig at det var han», rapporterer dommeren.

Den lokale dommerforeningen i Granada har fordømt overfallet, og krever i en uttalelse å få vite «hvordan slike ting kan skje i fotball?» og «hvorfor ledere i spansk fotball ikke gjør noe for å forhindre det?», skriver The Mirror.