VM-Silje måtte ta telling etter knallhardt skudd i ansiktet

Og TV 2s håndballekspert mener Silje Solberg har en jobb å gjøre før VM-formen er der.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silje Solberg fikk seg en virkelig nesestyver i Team Tvis Holstebros 27-29-tap for Nykøbing i en seriekamp sendt på TV 2 Sportskanalen onsdag.

Ikke bare fikk hun et knallhardt skudd fra Nykøbing-ving Line Werngreen i ansiktet og måtte ta telling, hun ble også utspilt på banen.

Se video av skuddet som fikk Solberg til å se stjerner øverst.

Ifølge TV 2s kommentatorteam tapte hun målvaktsduellen mot brasilianske Barbara Arenhart i det som var hennes siste kamp i serien før VM-pausen.

Nå begynner det å haste med å finne superformen til mesterskapet der presset kommer til å være enormt som en følge av landslagssjef Thorir Hergeirssons kontroversielle valg om å droppe veteranen Katrine Lunde til fordel for Solberg og Kari Aalvik Grimsbø.

Solberg reddet elleve av de 40 skuddene hun fikk på seg.

– Jeg syns at hun har mye mer å gå på. Hun har også selv sagt at hun ikke er i samme form som ifjor, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Hun kommer til å trenge de dagene med landslagets keepertrener Mats Olsson. Hun har stor tiltro til hans veiledninger og må få Silje Solberg opp på et høyere nivå frem mot VM.

Han er likevel klar på hvem som er førstekeeper for Norge i håndball-VM.

– Silje Solberg.

Før kampen uttalte samme Svele at sisteskansen trengte å bekrefte at VM-formen var i anmarsj. Det gikk vel bare delvis.

Håndball-VM, som du ser på TV 2, starter 5. desember. Neste uke spiller håndballjentene oppkjøringsturneringen Møbelringen cup.