LSK Kvinner slått ut av Mesterligaen etter straffedrama

Mens Ada Hegerberg scoret to for Lyon i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LSK Kvinner var nære - uhyre nære å ta seg videre til kvartfinalen i Mesterligaen. I bortekampen mot regjerende mester Frankfurt leverte gultrøyene strålende, men måtte til slutt se seg slått etter straffesparkkonkurranse.

Sherida Spitse, som allerede hadde bommet på en straffe tidligere i kampen, sendte LSKs siste straffe utenfor målet til Frankfurt. Dermed fikk Mandy Islacker æren av å sende Frankfurt videre i Mesterligaen i den tiende og siste straffen.

Lundh og Lund scoret
LSK lå under 0-2 fra den første kampen, men løftet seg og slo knallhardt tilbake i Frankfurt. Emma Lundh sendte de norske jentene i føringen tidlig i den første omgangen. Det burde stått 2-0 til pause, men Sherida Spitse misbrukte muligheten fra straffemerket halvtimen ut i kampen. 

Scoringen skulle imidlertid komme etter hvilen,. Marita Skammelsrund Lund sendte i vei et strålende skudd fra utenfor sekstenmeteren og sørget for at kampen gikk til ekstraomganger. Der klarte ingen av lagene å sette ballen i mål.

Retten til avansement måtte dermed avgjøres i straffesparkkonkurranse. Der ble Spitse synderen da hun bommet på LSKs siste straffe.

Nå gjelder det for LSK å riste skuffelsen av seg så raskt som mulig. Allerede lørdag venter Avaldsnes i cupfinalen. Da kan LSK sikre seg «The Double» etter at de oktober vant Toppserien for andre år på rad etter hat trick av Isabell Herlovsen

Hegerberg-dobbel for Lyon
I de øvrige Mesterliga-kampene onsdag kveld to Ada Hegerberg og Lyon seg lett videre til kvartfinale. 20-åringen, som nylig forlenget kontrakten med det franske laget frem til 2019, scoret to ganger før hun ble byttet ut etter at timen var passert. Lyon vant kampen overlegent 6-0 og avanserer med 9-1-seier sammenlagt.

Caroline Graham Hansen og Wolfsburg tok seg også videre til kvartfinalen i Mesterligaen. I hjemmekampen mot Chelsea vant grønn-trøyene 2-0 og sikret seg avansement med 4-1 sammenlagt. Graham Hansen spilte hele kampen for Wolfsburg.