Ikke noe å si på humøret noen dager før avreise. Så gjenstår det å se om Brooms bilekspert er like blid etter 24 timer med maraton-nettmøte!
Ikke noe å si på humøret noen dager før avreise. Så gjenstår det å se om Brooms bilekspert er like blid etter 24 timer med maraton-nettmøte!

Nå skal Broom-Benny sette verdensrekord – med bobil 

Nei, han skal ikke på ferie!

 Helt siden broom.no gikk på luften tilbake i 2009, har Brooms egen bilekspert Benny Christensen (50) svart på alt mellom himmel og jord når det gjelder bil.

Ekspert-tjenesten Spør Benny har blitt en viktig del av nettsiden – og en stor suksess med snart 100.000 innsendte spørsmål.

Benny  har svart på over 10.000 av dem siden starten, men han har ikke tenkt å gi seg med det. Nei, nå har tjenesten hans akkurat fått en grundig oppgradering – eller facelift som vi kaller det i bilverdenen. Og det skal Benny feire med å sette verdensrekord i langt nettmøte!

Rigge seg til med PC

– Det er helt riktig! Jeg tar med meg redaksjonen og legger ut på langtur. 24 timer og over 1200 kilometer, med non-stop nettmøte fra vår egen bobil, forteller Benny.

– Du skal med andre ord gjøre noe vi ellers forbinder med russen, du skal "døgne"?

– Det skal jeg! Planen er at jeg skal rigge meg til med PC og svare på spørsmål hele veien, mens de andre gutta bytter på å kjøre og sove. Ja, og så lage mat og kaffe til meg underveis. Jeg er fryktelig glad i kaffe, og det kommer nok til å gå med endel kopper for å holde meg våken hele turen, forteller Benny.

Benny og bobilen - snart legger de ut på tur!
Benny og bobilen - snart legger de ut på tur!

Lurer DU på noe om bil? Her kan du spørre

Ikke til Bennydorm ...

Rekordforsøket starter utenfor Brooms kontorer på Karl Johans gate, grytidlig på morgenen mandag 23. november. Så er planen å ende opp på samme sted, 24 timer senere!

– Vi har brukt mye tid på å finne ut av reiseruta, diskusjonene har gått høyt i redaksjonen. Men heldigvis fikk jeg avverget forslaget om å kjøre til Benidorm, eller "Bennydorm" som gutta kaller det. Dit er det stygglangt! Nå satser vi på å legge i vei nordover, først kjøre over Hemsedalsfjellet og til Bergen. Og derfra tar vi hele kysten sørover før vi brekker mot øst og hjemover igjen, forteller Benny.

 Jeg skulle veldig gjerne likt å kjøre til Trøndelag og Nord-Norge også, men vi har altså bare 24 timer på oss. Da må vi velge, hvis ikke måtte nettmøtet ha vart i 48 timer. Og så lenge tror jeg ikke en voksen kar som meg klarer å holde meg våken, smiler Benny.

Tidlig ut: Her passerte Benny 5.000 besvarte spørsmål

For fire år siden passerte Benny 5.000 besvarte spørsmål. Her er han på hjemmekontoret sitt, snart blir det rekordlangt nettmøte på fire hjul.
For fire år siden passerte Benny 5.000 besvarte spørsmål. Her er han på hjemmekontoret sitt, snart blir det rekordlangt nettmøte på fire hjul.

Litt på siden? – Hva er straffen for å sage ned en fotoboks?

Alt de trenger 

Ute på tur har han og gjengen alt de behøver i bobilen. Den er kompakt og skreddersydd for de som trenger en snerten bobil som man både kan bo i – og jobbe i.

– Her er det både kjøkkenkrok og bad og sittegruppe bakerst. Og sitteplass til fire når vi kjører. Vi laget faktisk en sak på denne bobiltypen for en tid tilbake, og det kom jeg til å tenke på da vi bestemte oss for denne turen. En kjapp telefon til Stamsaas Fritid som selger den, og vips var bil på plass. Det setter jeg stor pris på, sier Benny.

Spørre om hva som helst

– Men 24 timer på veien og på jobb, det kan vel bli slitsomt?

– Tja, det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på, jeg gleder meg mest, jeg! Men det er én ting jeg er litt usikker på... Jeg blir nemlig veldig lett bilsyk når jeg ikke kjører selv. Og det skal jeg jo ikke gjøre her. Håper det hjelper at bilen er litt stor og at kjørestilen ikke blir helt etter rallymetoden. I verste fall får jeg ta med meg reisesyketabeletter, sier Benny.

– Og underveis på turen kan man altså spørre deg om hva som helst?

–  He, he i alle fall så lenge det har noe med bil å gjøre! Vi skal ha åpent livesenter hele veien, og skal også fortelle litt om turen vår underveis, vet jo aldri hva man kommer over i løpet av 24 timers kjøretur på norske veier! Bobilen vil også være svært synlig i trafikken, så jeg håper folk både vinker og tuter når de ser oss. Og så håper jeg naturligvis at spørsmålene strømmer inn, gjennom hele nettmøte-døgnet vårt, avslutter Benny.

"Nye" Spør Benny – det ser slik ut! 

Kaffekopp og PC – Benny lader opp til nettmøtet bak i bobilen.
Kaffekopp og PC – Benny lader opp til nettmøtet bak i bobilen.

Aktuell fra Spør Benny: Plutselig ble bruktbilen 48.000 kroner dyrere