– Ingen snakker om Sterling i Liverpool

Slik tror formannen i Liverpools norske supporterklubb at Sterling blir mottatt av fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag klokken 18.30!

Lørdag skal Raheem Sterling møte gamleklubben Liverpool for første gang etter sommerens overgang til Manchester City. Den bitre feiden mellom Sterling, og hans agent, og Liverpool ble en av sommerens største overgangssagaer.

Se Sterling score hat trick for Manchester City øverst i saken!

Etter flere krumspring fra Sterlings agent endte det med en overgang til Manchester City for en prislapp på 50 millioner pund. Der har 20-åringen blomstret og har scoret seks mål til nå denne sesongen. Det er dobbelt så mange som på samme tid i fjor for Liverpool.

Vil nok ikke føle på det presset siden kampen spilles på Etihad

Formann i Liverpools supporterklubb i Norge Pål Chr. Møller sier at det er få i Liverpool som bryr seg om Sterling fire måneder etter overgangen. At kampen blir spilt på Etihad tror han vil minske noe av presset på 20-åringen.

– Jeg tror at siden kampen ikke blir spilt på Anfield så vil han nok ikke føle på dét presset i forkant. Det er ingen som snakker noe særlig om Raheem Sterling i Liverpool. Han er borte og det er ikke noe fokus på ham så lenge han ikke scorer mot Liverpool selvfølgelig. Det liker vi ikke, forklarer Møller.

Før Sterling ble klar for Manchester City ble han flere ganger hetset offentlig av supporterne etter medieoppslagene og uttalelsene fra agenten Aidy Ward om at han ønsket seg vekk. Blant annet ble han buet på etter å ha blitt kåret til «årets unge spiller» i Liverpool. Også da han varmet opp i sesongens siste kamp mot Stoke ble han hetset av fansen. Dermed kan det bety at det blir mer hets under lørdagens oppgjør.

– Selv om det er på bortebane, hvordan vil han bli mottatt av Liverpool-fansen?

– Litt usikker. Jeg vet egentlig ikke helt. Nå pleier Liverpool-fansen å behandle tidligere spillere fair, selv om det har vært unntak. Sterling har ikke vært blant de verste og det var agenten hans som fikk mye av skylden. Det kan være at det kommer noe meldinger fra enkelte, men slik er det for de fleste spillerne på motstanderlaget i dagens fotball, forklarer Møller, og minner om følgende:

– Det ble ganske klart at han ville vekk. En må huske på at han kommer fra London og ikke har de tette båndene til Liverpool. Realiteten er slik i dag at spillerne er mer egoistiske og Sterling så nok på Liverpool mer som en mellomstasjon. Nå fikk han muligheten i Liverpool og klubben satset på ham og ga ham tillitt. Sånn sett skylder han Liverpool noe, men slik er ikke fotballen lenger, fortsetter Møller.

Torres-overgangen var et større svik

Med sommerens historie som bakteppe setter det likevel en ekstra spiss på oppgjøret. Likevel er det en annen overgang som nok Liverpool-fansen oppfatter som et større svik.

– Vi liker ikke at han går til konkurrenten. Nå har Liverpool et adskillig bedre forhold til Manchester City enn for eksempel byrivalen deres eller Chelsea. Fansen følte nok et større svik da Torres gikk til Chelsea. Jeg tror de fleste synes det var greit at Sterling gikk. Klubben fikk 50 millioner pund for ham. Hadde han gått gratis tror jeg det hadde vært verre, forklarer supporterklubbens formann.

– Klubben fikk en god del penger for ham, og fikk inn en annen spiller som Benteke. Liverpool har ikke blitt et svakere lag uten Sterling, fortsetter Møller.

At det ble mye styr og en bitter konflikt i media skyldes nok i stor grad én person. Agenten Aidy Ward får mye pepper for at overgangen ble en saga og at klimaet mellom spillerens representanter og klubb kjølnet.

– Agenten ga et lite sympatisk bilde og forsuret en del av klimaet inn mot Liverpool. Sterling selv var ganske så forsiktig med å uttale seg. Han sa vel noe som om at hvis tilbud hadde kommet sesongen før ville han ha takket ja. Da var også Liverpool nær ved å vinne ligaen, forklarer Møller.

– Når sesongen etterpå var dårlig virket det som om det var avgjørende. At han hadde mer tro på at han kunne vinne titler i Manchester City. Det er vanskelig å kritisere ham. Agenten var den som provoserte og skapte misnøye. Når beløpet ble som det ble tror jeg de fleste synes det var greit å selge, forklarer Møller.