Denne BMW-en er helt unik. Og det setter eieren stor pris på, selv om han kanskje ikke har veldig lyst til å bli stoppet i kontroll med den. ... Alle foto: Privat
Denne BMW-en er helt unik. Og det setter eieren stor pris på, selv om han kanskje ikke har veldig lyst til å bli stoppet i kontroll med den. ... Alle foto: Privat

Erlend (23) håper han ikke blir stoppet i kontroll med denne 

Gjett om BMWen hans vekker oppsikt!

Solen har gått ned over årets sommer. For de fleste av oss ble det ingen varm- og solrik affære, med mange flotte dager til å kjøre rundt i cabriolet.

Men noen ble det. Og når du har en bil slik som den du kan se bilder av her, blir nok mer eller mindre hver eneste lille tur ganske så minneverdig.

Eieren, Erlend Kragseth fra Sunnmøre, håper bare han slipper å møte noen ivrige kontrollører fra Vegvesenet. Da er han redd den senka bilen med saksedører, mister skiltene sine.

Utseendet lyver

BMW 3-serie anno 1993 har internkoden E36, og var i produksjon fram til 1998. Men her er det gjort diverse stylinggrep, som blant annet gjør at fronten er hentet fra den påfølgende generasjonen av 3-serie. Det er rett og slett vanskelig å i det hele tatt se at denne bilen er eldre enn utseendet tilsier.

Cabrioleten har dessuten fått noen skikkelige saksedører, som minner mye om det Lamborghini og Koenigsegg gjør med flere av sine modeller. 

Les også: BMW 3-serie: Her skal du passe ekstra godt på

Må plukkes fra hverandre

Skal du ha en bil som gjør inntrykk i nabolaget, og for den del alle andre steder en ferdes, er denne ombygde BMWen et godt utgangspunkt.

Men det finnes noen skavanker, som Erlend har planer om å få rettet opp i.

– Den må plukkes helt fra hverandre, pusses og lakkes på nytt. Når jeg har gjort det, skal jeg ta meg en tur på Gatebil-treff, sier han.

Les også: Han masserer ut bulkene på bilen din

Erlend har fere biler i garasjen, blant annet en BVW Boble.
Erlend har fere biler i garasjen, blant annet en BVW Boble.

Bilen:

Merke, modell: BMW 325, e36 1993

Hvor lenge har du eid den? 2 år

Hva har du gjort med den? 

Da jeg kjøpte bilen, hadde den stått i fem år. Jeg skiftet det meste av slitedeler, bremser og foringer, fjernet alt av rust under bilen og tectylerte den. Alt interiøret måtte rives ut og gulvteppet tørkes, etter at taket hadde hatt litt lekkasje. Fjerna alle lyddempingsmattene og monterte nye under teppet.

Liker best med bilen:

Den er den eneste av sitt slag i Norge. Vekker utrolig masse oppmerksomhet når den kommer kjørende. Jeg senker den helt ned i bakken når den står parkert, luftfjæringa gjør det mulig å heve og senke den etter behov og ønske. Det er også vippedører, slik som blant annet Lamborghini, og andre skikkelig dyre sportsbiler.

Liker minst med bilen:

Det må være at jeg må være oppmerksom på at jeg ikke møter Biltilsynet når jeg er ute og kjører, så de ikke klipper av skiltene. Jeg må også passe på hull i veien, så ikke bilen tar nedi.

Det er en del skjønnhetsfeil i lakken enkelte steder etter dårlig grunnarbeid, gjort av de som bygde bilen for rundt 10 år siden. 

Beste opplevelse med bilen:

Det å cruise en varm sommerdag med taket nede.

Drømmebil:

Vil lage min egen drømmebil ved å kjøpe ei gammal VW Boble og sette inn en Porsche-motor i den. 

Annet: Har som hobby å kjøpe gamle biler, fikse og pusse de opp igjen. Har nå to VW Boble som en har laget om til en politibil og semilastebil. Har pussa opp igjen en Ford Mustang -69 som er ribba helt og sandblåst. Lakket den og satte den sammen igjen.

Les også: Foliering: Slik skifter du farge – og beskytter lakken din

Her er hele samlingen - inkludert bobla som er bygget om til semitrailer ...
Her er hele samlingen - inkludert bobla som er bygget om til semitrailer ...

Eieren:

Navn: Erlend Kragset

Alder: 23

Bosted: Hakkalestranda i Vanylven kommune (Møre og Romsdal)

Litt om meg selv:

De meste av fritiden går med til å spille fotball, være oppe i garasjen og skru på et eller annet. Har to ungdommer på 16 år som går her daglig. De hjelper meg med diverse prosjekter, og lærer seg å skrue.

Jeg har utdanning innen bilfag og bygg og anlegg – med fagbrev som bilmekaniker. Har jobbet på Larsnes last og buss i tre år, der jeg lærte meg å skru på de meste som er å skru på.

Kjøpte meg traktor og gravemaskin i sommer. Har startet eget firma innen bygging av hus og graving. I vinter har jeg tatt på meg å brøyte for kommunen i tillegg.

For øyeblikket står det ingen prosjekter i garasjen, men jeg er på finn.no daglig og ser etter spesielle biler. Og om det dukker opp noe i nærheten, så slår jeg mest sannsynlig til.

Når bilen står parkert, kan den senkes helt ned til bakken.
Når bilen står parkert, kan den senkes helt ned til bakken.

Les også: Sondre annonserte bilen sin – ble kontaktet av Hollywood-regissør