Fotballryktene:
– Manchester United i samtaler med Real Madrid-stjerne

Og Arsenal-fansen har startet kronerulling for Lionel Messi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Danmark spekuleres det i om Åge Hareide blir ny landslagssjef etter at Morten Olsen ga seg.

Men det er nok andre spekulasjoner som fenger mer for fotballfansen rundt om i vårt langstrakte land.

For etter halvannen uke i landslagsmodus, er det igjen klubbfotballen som overtar manesjen.

Manchester United er på offensiven. Nå kan nemlig ryktemaskinen Fichajes fortelle at klubben har vært i dialog med superagenten Jorge Mendes om en overgang for James Rodriguez. Den colombianske midtbanestjernen skal ha havnet på kant med Real Madrid-trener Rafa Benitez og kan derfor være villig til å flytte på seg. 

Men tro ikke at det er de eneste verdensstjernene som er ønsket på Old Trafford. Ryktene om en retur til Premier League for Gareth Bale vil neppe stoppe før waliseren igjen han har postadresse i øyriket. Nå er det Daily Star som hevder at de røde djevlene vil legge 1,3 milliarder kroner på bordet for å få ham hjem fra Real Madrid. Men ikke nok med det. Louis van Gaal skal være villig til å bruke 660 millioner kroner på å få en god sesong ut av Arjen Robben også. 

Det er nok litt frustrerende for Manchester United-ledelsen at Sergio Agüero spiller for byrival City. Nå kan det se ut til at van Gaal skal sørge for at «den neste Agüero» blir å se i rødt. Ifølge Tutto Mercato Web skal United-sjefen nå ha satt inn et støt for å sikre seg den sveitsiske 16-åringen Lorenzo Gonzalez. Servette-angriperen er også ønsket av Real Madrid, Roma, Juventus og AC Milan.

Den ekte Sergio Agüero kan også være på flyttefot. For med Cristiano Ronaldo på vei til Paris Saint-Germain, så skal den argentinske landslagsspissen være Real Madrids førstevalg som erstatter. Franske Le 10 Sport hevder til og med at Manchester City skal være fornøyd om de får drøyt 500 millioner for toppscoreren sin. Det sier jo seg selv at de lyseblå vil la en kar som har scoret 84 mål på 128 ligakamper gå for litt mer enn de betalte Atletico Madrid for ham i 2011. Han er jo tross alt blitt hele 27 år og har vel ikke gjort noe som skulle tilsi at han har steget noe særlig i verdi i løpet av sine år i Premier League.

Etter at Lionel Messi avslørte at han kunne tenke seg å spille for Arsenal, bare han fikk rundt åtte millioner kroner i uken, har Gunners-fansen vært proaktiv. Ettersom lønnskravet overgår Arsenals lønnstak, så har de nå starten en kronerulling for å dekke inn lønnen til Barcelona-stjernen, skriver Metro. En supporter skriver på Twitter at det holder å finne 600 000 supportere som er villig til å gi et pund i uken så vil Messi bli Arsenal-spiller uten at klubben trenger å betale ham en krone i lønn.

Og da kan Messi få plass i en formidabel angrepsrekke med blant andre Alexis Sanchez og Mesut Özil. For ifølge ESPN er The Gunners nå i ferd med å få superduoen sin til å forlenge sine avtaler med klubben.

Med Sanchez og Özil sikret for en lang tid fremover, så kan Arsene Wenger bruke mer tid på sin yndlingshobby, nemlig å finne unggutter som kan bli «the next big thing» på Emirates Stadium. Gazzetta dello Sport skriver at Arsenal og Inter nå er favoritter til å sikre seg Hajduk Split-angriperen Nikola Vlasic. 18-åringen har allerede spilt 58 kamper for den kroatiske storklubben, og forsvinner trolig til en større klubb i januar.

Kelechi Nwakali var kaptein og ble kåret til mesterskapets beste spiller da Nigeria vant U17-VM nylig. Chelsea ønsker seg 17-åringen fra ASJ Academy. Mange trodde Manchester City hadde klart å sikre seg midtbanespilleren ettersom hans storebror Chidiebere allerede er i klubben. Men den overgangen ble ingenting av og nå forteller Nwakali til MTN Football at han drømmer om å spille for Arsenal, fordi klubben spiller den beste fotballen. Også Nwakali er forventet å signere for en europeisk klubb i januar.

Og tro ikke Arsenal er ferdig med juniorjakten der. For nå hevder Calcionews24 at The Gunners er kommet på banen etter at Fenerbahce tok kontakt med Corinthians med tanke på en overgang for angriperen Malcolm. 18-åringen har ti mål på 67 kamper for den brasilianske toppklubben. Og hurtigtoget vil foretrekke en overgang til Arsenal dersom Wenger kommer med et konkret bud.

Xabi Alonsos kontrakt med Bayern München går ut etter denne sesongen, og 33-åringen får neppe en ny med den tyske storklubben. Men selv om «FC Hollywood» har avskrevet spanjolen, så er det ikke alle som tror at han er ferdig på topplan. Ifølge Bild blir det trolig en retur til Liverpool for midtbanespilleren.

En annen som kan dukke opp på Anfield er Lazio-kapteinen Lucas BigliaJürgen Klopp ønsket i en årrekke å hente midtbanespilleren til Borussia Dortmund uten at han noen gang fikk viljen sin. Nå skriver Gazzetta dello Sport at Klopp vil bruke nærmere 280 millioner kroner for å få argentineren til Liverpool.

Bild skriver at Liverpool har gjort sin interesse i Schalke 04-angriperen Leroy Sané konkret. De røde skal ha kommet med to bud på 19-åringen, der det siste skal ha vært på på 140 millioner kroner. Men det spørs om Gelsenkirchen-klubben er villig til å la ham gå for den prisen. Sané fikk for øvrig sin landslagsdebut for Tyskland i fredagens privatlandskamp mot Frankrike.

Chelsea vil også bruke januar til å forsterke laget. Fanatik skriver nå at klubben er villig til å betale ukjøpsklausulen i kontrakten til Galatasaray-stjernen Wesley Sneijder. Manager Jose Mourinho er desperat etter å få inn en dugende playmaker ettersom Cesc Fabregas valgte å gå rett til januar i formkurven sin denne sessongen.

De kongeblå fra den engelske hovedstaden er også på jakt etter en spiss som scorer mål. Daily Express skriver at de er en av klubbene som ønsker å hente Michy Batshuayi fra Olympique Marseille. 22-åringen kom fra Standard Liege foran forrige sesong, og har scoret åtte mål så langt denne sesongen. Bare Zlatan Ibrahimovic og Benjamin Moukandjo har scoret flere med sine ni.

Et alternativ kan være Saido Berahino, skriver The Telegraph. West Bromwich Albion-spissen prøvde å streike seg til en overgang til Tottenham i sommer. Det gikk ikke bra. Men nå kan han kanskje stå igjen som den store vinneren. For Chelsea skal være villig til å legge 270 millioner kroner på bordet, og Roman Abramovitsj er ikke den som holder igjen med spillerlønningene heller.

Bologna-spilleren Amadou Diawara skal være så godt som klar for Chelsea. 18-åringen har imponert i Serie A denne sesongen, og nå hevder den italienske overgangsguruen Gianluca Di Marzio at samtalene mellom klubb og spiller er så godt som i boks.