– Hareide blir dansk landslagssjef

Dansk TV 2 melder onsdag at Åge Hareide tar over etter Morten Olsen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge det danske Fotballforbundet vurderer de 3-4 kandidater som aktuelle til stillingen, men vil ikke bekrefte Hareides kandidatur. Det skriver BT. 

Hareide var ikke til stede på Malmö-treningen onsdag formiddag.  

– Han er i private bankoppdrag, sier MFF's assistent-trener Olof Persson til Expressen

Det er dansk TV 2s fotballkommentator, Flemming Toft, som erfarer at Hareide blir dansk landslagssjef. 

Toft sier at han har fått opplysningene fra svenske kilder. 

– Det blir Åge Hareide fra Norge. Det er mye som tyder på det. Jeg har det det fra svenske kilder, sier han til dansk TV 2.  

– Det svenske fotballforbundet var interessert i Hareide som en mulig erstatter for  Erik Hamrén dersom Sverige ikke klarte å kvalifiserte seg til EM. Men interessen var forgjeves. Tilsynelatende fordi den norske treneren allerede var kontaktet av DBU (Det danske fotballforbundet), sier Toft videre.  

TV 2 har vært i kontakt med Hareide, men den nordmannen er ordknapp.

– Jeg kommenterer ikke rykter, skriver Hareide i en SMS til TV 2.

Mini: – Har vært snakk om dette tidligere
– Det har vært snakk om dette tidligere. Det kan hende Åge tenker sånn at dette nå blir hans neste steg etter å ha suksess med Malmö noen år. Tenker man tilbake på Åges karriere med det norske landslaget, så sluttet ikke den så veldig bra. Det gikk jo ett helt år i 2008 uten at han vant kamper. Så det er mulig at han ønsker å vise at han også kan ha suksess med et landslag. Og ikke bare klubblag som han har hatt til nå, sier TV 2 fotballekspert Mini Jakobsen.  

Hva kan han tilføre Danmark?

– Det er interessant at en nordmann skal få trene det danske landslaget. De har vel aldri sett opp til norsk fotball. De resultatene han har hatt, spesielt med klubblag, har vært veldig bra. Han er en av våre beste trenere noensinne. Så gjenstår det å se om hans litt mer direkte spillestil kommer til å hjelpe danskene. De er litt mer glad i ball enn det vi i utgangspunktet er. Jeg tror de har hatt gode samtaler og vet hva de skal samles rundt. Så er det moro for oss nordmenn om han lykkes. Kanskje norsk fotball da får en litt høyere stjerne, sier Mini videre. 

Morten Olsen ga seg som dansk landslagssjef etter kampen mot Sverige.  Etter planen skulle dansken slutte etter EM i Frankrike, men ettersom Sverige satte en stopper for den planen gir Olsen seg med umiddelbar virkning. Olsen har vært sjef for danskene siden 2000.  

Også danske Politiken melder at den norske Malmö-treneren overtar som trener for det danske landslaget.  

Hareide var til stede på tirsdagens kamp i Parken i regi av Malmös sponsorer. Politiken skriver videre at Hareide, som har seks måneders oppsigelse i Malmö, tar over Danmark etter Mesterliga-kampene mot PSG og Real Madrid.  

– En ære å ta over Danmark
62-åringen sa i et intervju med Politiken i september at det vil være en ære å ta over det danske landslaget.  

– Det vil være en ære å bli trener for det danske landslaget. Talentmassen er imponerende. Det er et generasjonsskifte på gang. Mange dyktige og godt utdannede spillere rykker opp og kommer inn og vil prege landslaget i årene som kommer. Vi så det gode U21-landslaget i EM-sluttspillet. Danmark har mange spillere å velge mellom for en trener.