Kjendis-SUV selges på auksjon – prisen kan bli drøy

Første eier var nemlig en helt spesiell fotballspiller. 

Denne Range Rover Sport-en ble i sin tid kjøpt ny av selveste David Beckham. Her er det alt mulig utstyr, spesialsydd interiør og en stylingpakke som virkelig synes. 2007-modellen skal nå selges på auksjon.
Denne Range Rover Sport-en ble i sin tid kjøpt ny av selveste David Beckham. Her er det alt mulig utstyr, spesialsydd interiør og en stylingpakke som virkelig synes. 2007-modellen skal nå selges på auksjon.

I 2007 var det mer eller mindre alle Premier League-spilleres drøm: En Range Rover Sport. Helst med den største motoren, altså Supercharged-versjonen med 4,2-liters V8-motor – og nesten 400 hk

Det var mange av de svært rike fotball-heltene som valgte dette som en av bilene i bilparken sin.

En av dem som punget ut var tilfeldigvis også den størst stjernen av dem alle akkurat da – Manchester United-spiller og England-kapteinen: David Beckham.

Men han kunne naturligvis ikke kjøpe en helt standard versjon. Bilen ble sendt rett til tuning og styling-spesialisten Kahn. 

Les også: Nypris 2 mill. – se hva den koster nå!

Ikke skyhøy pris

Bilen kostet i sin tid 100.000 pund, godt over en million kroner, som naturligvis er langt billigere enn hva de kostet i Norge. Her måtte en nemlig ut med over to millioner kroner for en slik doning.

Nå selges den altså på auksjon, via Class Car Auksjon (CCA), og det er ventet at prisen vil bli rundt 23.000-25.000 pund. Det tilsvarer mellom 300.000 og 330.000 kroner. Da får du en 2007-modell som har gått rundt 100.000 kilometer.

Med tanke på at det er mange Manchester United-fans rundt om i verden, er det slett ikke sikkert at neste eier er engelsk.

Men om du klør etter å legge inn bud, så bare husk at norske avgifter kommer i tillegg, om du har tenkt å få den på norske skilter. Du må også ta i betraktning at den har rattet på "feil" side.

Les også: Her er Norges dyreste brukte SUVer

Godt utstyrt

I Norge går "vanlige" Range Rover Sport Supercharged for mellom 300.000-400.000 kroner, avhengig av kilometerstand og tilstand.

Det er imidlertid viktig å huske at bilen som ble kjøpt av Beckham, altså ikke er en vanlig RR Sport. Den ble bygget om hos Kahn, og det var en omfattende jobb. Ikke bare har den fått en stylingpakke utvendig, men også interiøret er modifisert. Blant annet med spesialsydde skinnseter.

Bilen er også topputstyrt fra før, men Beckham-familien fikk satt inn PlayStation og Genesis stereoanlegg. I tillegg er det en plate som det står "Designed for David Beckham" på, og navnet på spilleren er brodert i gulvmattene. Såpass bør det jo være ...

Les også: Dette er favoritten til Premier League-stjernene

Victoria også bilinteressert

Auksjonen starter 5. desember, og en representert for CCA uttaler at den kan representere et unikt investeringsobjekt.

– Salgssummen på biler som har hatt en kjendis som tidligere eier, har i det siste gått langt over markedsaverdien på lignende biler. Så vi forventer mye oppmerksomhet rundt denne auksjonen, sier Arwel Richards.

Verdt å merke seg, er det også at kona til Beckham, ikke ukjente Spice Girl Victoria, var med å utvikle den svært populære Range Rover Evoque. Kanskje inspirert av nettopp denne bilen? 

Les også: Ekstrem luksusbil til under 100.000 kroner