PEACE, LOVE, FUCK TERRORISM: Bandet holdt konsert i Bataclan i Paris da terroristene slo til fredag kveld. FOTO: MARION RUSZNIEWSKI / MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX / MONTASJE TV 2
PEACE, LOVE, FUCK TERRORISM: Bandet holdt konsert i Bataclan i Paris da terroristene slo til fredag kveld. FOTO: MARION RUSZNIEWSKI / MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX / MONTASJE TV 2

Norske Eagles of Death Metal-fans samles for minnemarkering i Oslo

Torsdag 26. november vil fansen tenne lys og si «føkk terrorisme» utenfor konsertlokalet.

Lørdag kveld ble det kjent at bandet Eagles of Death Metal avlyser resten av turneen etter at minst 89 personer mistet livet under rockekonserten i Paris. Bandet fra California havnet midt i terroren i Le Bataclan fredag kveld.

Bandmedlemmene kom seg i sikkerhet bak scenen, men 36 år gamle Nick Alexander – som solgte effekter for det amerikanske bandet – ble drept da terroristene gikk til angrep.

Markering utenfor Sentrum Scene

Torsdag 26. november skulle bandet spilt for et utsolgt Sentrum Scene i Oslo, som rommer omlag 1750 publikummere. Natt til mandag ble det opprettet et arrangement på Facebook for personene som hadde billett til konserten. På arrangementet skriver initiativtaker Linn Frostad:

«Vi skulle egentlig vært på konsert med Eagles of Death Metal på dette tidspunktet. Sånn blir det ikke, da de, etter å ha vært et mål for terroren i Paris, forståelig nok har avlyst resten av turneen. I stedet foreslår jeg derfor at vi samles utenfor Sentrum Scene i det samme tidsrommet som konserten skulle funnet sted, for å tenne lys, minnes ofrene i Paris og si føkk terrorisme.»

«Etterpå skal vi skåle i champagne, cava, øl, vin, brennevin eller brus.»

Frostad forteller til TV 2 at hun opprettet arrangementet fordi hun ønsket å gjøre noe mer enn å sitte hjemme og være trist på konsertdagen.

– Jeg håper noen oppretter en slags markering den dagen, tenkte jeg. Og rett etter det fant jeg ut at «føkk it, det kan da like gjerne være jeg som tar initiativ», forteller hun, og legger til:

– Pur unge mennesker som plaffer ned andre unge mennesker som er ute for å kose seg på konsert, fotballkamp og restaurant. Det er vanskelig å forstå, om ikke umulig.

– Plutselig kom det veldig nærme

Marthe Viken Tvedt (30) fra Tønsberg hadde sett frem til konserten i Oslo. Hun følte at det hele traff henne veldig nært da hun fikk vite om angrepet på Bataclan der bandet spilte.

– Det er helt forferdelig det som har skjedd. Jeg merket det da jeg så på nyhetene at EODM-konserten ble rammet. Da kom det hele plutselig veldig nærme, sier hun.

– Jeg har vært på konsert med Queens of the Stone Age før, og gledet meg veldig til konserten på Sentrum Scene – men jeg forstod raskt at de kom til å avlyse, forteller hun til TV 2.

Vokalisten i Queens of the Stone Age, Josh Homme, er trommis i Eagles of Death Metal. 10. desember skulle bandet etter planen avslutte turneen i Portugal.

Konserten skulle ha startet klokken 20.00, som også vil bli møtetidspunktet for de som vil være med på markeringen mot terrorisme.