EM-kvalifisering play-off, 2. kamp, fotball menn: Ungarn-Norge. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo ser skuffet ut under omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT / kod  20520
EM-kvalifisering play-off, 2. kamp, fotball menn: Ungarn-Norge. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo ser skuffet ut under omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT / kod 20520

Spillerne freder Høgmo: – Spillergruppen står fullstendig bak ham

Stefan Johansen og co. tar på seg skylden for Ungarn-tapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BUDAPEST/OSLO (TV 2 Sporten): – Ja, jeg synes at Per-Mathias bør få fortsette, selv om hele Fotball-Norge selvsagt er skuffet nå. Spillergruppen står fullstendig bak ham. Høgmo kan ikke gå utpå der og springe for oss. Jeg og mange andre spillere tar ansvar for det. Det er ikke hans feil at vi taper disse kampene.

Stefan Johansen ville ikke være med på at Per-Mathias Høgmos fremtid bør diskuteres - slik flere TV 2-eksperter mener at den bør.

Og det synspunktet fikk han utelukkende støtte for blant lagkameratene.

– Vi har forandret norsk fotball
– Vi får stå rakrygget i det her. Det er bare å beklage til det norske folk. Vi tar selvsagt på oss skylden for det, fortsetter Celtic-spilleren.

– Var kampplanen feil?

– Nei... Sånt skjer. Det er ikke vits i å legge skylden på den ene eller den andre. Vi står rakrygget i det. Vi taper som et lag. 

Kaptein Per Ciljan Skjelbred var like klar i målet.

– Hvem må ta ansvaret?

– Laget.

– Hva med Per-Mathias?

– Man kan snakke opp og ned om alt mulig rart når vi taper. Og det er veldig enkelt å være ekspert og mene «ditt og datt». Vi er et lag, og vi har vært med på dette hele veien. Vi var veldig nære å gå direkte videre, og vi har vært på en lang reise sammen. Vi synes i alle fall selv at vi har forandret norsk fotball på enkelte områder, sier Hertha Berlin-proffen.

– Slik kommer det alltid til å være
Spillerne var naturligvis ikke spesielt lystne på diskutere trenerens jobbsituasjon i media, og Alexander Søderlund gjorde som Skjelbred og Johansen ved å gi sin fulle støtte til Høgmo.

– Både spillere og alt sånt har vel vært tema blant dere i media og i folket generelt. Slik kommer det alltid til å være. Vi har hatt tillit til Per-Mathias hele veien og det er nære på at vi kommer oss videre fra gruppen.