<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen2596"> </span>«Drillo»: – Den største skuffelsen er måten vi går ut på

Ekspertene samstemte: – Panisk kampledelse av Høgmo

Og nå mener Øyvind Alsaker at Høgmos fremtid må diskuteres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BUDAPEST/BERGEN/OSLO (TV 2): – Denne forestillingen gjør hans fremtid til et tema.

Øyvind Alsaker var klokkeklar etter kampslutt på at debatten rundt Per-Mathias Høgmos fremtid nå må tas. 

Ifølge Alsaker, og en rekke andre eksperter, gjorde han nemlig det aller meste feil i tapet mot Ungarn.

– Valgene står til stryk
– Vi mister en gyllen mulighet. I dag er det bom fra første minutt. Feil inngang, feil laguttak, vi må legge om formasjon allerede i førsteomgang... Jeg opplever at kampledelsen i dag er panisk. Det ene grepet etter det andre. Et usammenhengende norsk lag som først når det er for sent ser ut til å se alvoret i dette, sier TV 2-eksperten.

Mini er langt på vei enig.

– Ingen tvil om at valgene står til stryk. Et laguttak som var veldig overraskende. Laguttaket var totalt feil. Det virker litt panikkartig. Han gjorde om etter 15 minutter og flytter Ødegaard. Laget var litt tamt, og det overrasket meg at det ikke var mer glød. Mange av spillerne er langt unna og gjør en dårlig kamp. Vi slipper de til for lett. Fryktelig svakt, sa den tidligere landslagsspilleren.

Høgmo valgte som kjent å legge om formasjon, starte uten en utpreget spiss og bruke Martin Ødegaard, Haitam Aleesami og Mohamed Elyounoussi fra start.

Det var det få som skjønte mye av.

Selv forsvarte han imidlertid valget sitt etter kampen.

– Det var ingen gambling. Vi satset på formspillere og laget en strategi som vi trodde på.

– Fremtiden hans må opp til diskusjon
– Inngangen er feil. Vi går til den første kampen med suksessfaktoren fra kampene mot Kroatia og Malta. Vi gjør en OK kamp. Så skal vi snu et negativt resultat. Så kommer Norge i en totalt ny innpakning. Vi må endre formasjon underveis i førsteomgang. Det er et soleklart bilde på at inngangen er feil. Fremtiden hans må i alle fall opp til diskusjon. Et norsk lag skal havne på tredjeplass i denne gruppen. Det er det ingen tvil om. Og i dag hadde vi muligheten, men det var såpass langt unna, sier Alsaker.

Egil «Drillo» Olsen vet et og annet om å lede et norsk landslag. Lite eller ingenting tyder på at han hadde gjort som Høgmo i dag.

– Det var jo tydelig at også Høgmo så at det ikke fungerte. Jeg er overrasket over at vår desidert mest kreative spiller, Ole Selnæs, ikke spiller. Han ville gitt Norge en annen dimensjon. Og alle så jo at Helland burde startet kampen. Uttaket var ikke heldig, og det så også Høgmo, sier han, og legger til:

– Den største skuffelsen er måten vi går ut på og det vi presterer i førsteomgang. Det er ganske ynkelig. Vi skaper omtrent ingenting når vi trenger å score to mål. Det skyldes blant annet, men ikke utelukkende selvsagt, et uheldig laguttak. Vi burde ha slått et lag som Ungarn klart over to kamper.

– Virket som Høgmo gikk tom for ideer
Jesper Mathisen var svært kritisk etter at Ødegaard ikke fikk spilletid i den første kampen.

Også etter den andre hadde han lite til overs for Høgmos valg.

– Jeg synes vi stiller med et bortelag på hjemmebane og hjemmelag på bortebane. Så en veldig vinglete strategi av at Høgmo. Også veldig rart at Markus Henriksen spiller spiss. Når Martin Ødegaard skal spille bak spissen, så må vi ha en målscorer på topp. Vi har ikke så veldig mange målscorere i troppen, men når du trenger minimum to mål er det veldig merkelig. Det virker litt som at Høgmo gikk litt tom for ideer for hva han skulle gjøre. Og han tar jo ut et helt feil lag, og det viser han også med byttene han gjør i pausen. Rett og slett svakt av Høgmo og svakt av de som tenkte strategi og analyserte Ungarn før kampen. Her hadde vi muligheten... Skuffende. Veldig skuffende, sier Mathisen.