Start-treneren aktsom om Jerv-kampen: – Det blir helt åpent

Bård Borgersen avviser at playoff-finalen blir «lillebror mot storebror».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obos-liga-askeladden Jerv fortsetter å imponere denne sesongen og sikret plass i playoff-finalen til Tippeligaen etter 2-0-seier over Kristiansund søndag.

Se scoringene og høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst!

Den bragden er utvilsomt en stor opptur for klubben, som var nyopprykket fra 2. divisjon foran årets sesong og spilte 3. divisjon (!) så seint som i 2013.

Men den største motivasjonen for Jerv-spillerne blir nok likevel at det er storebror og Sørlands-nabo Start som venter i finalekampene 21. og 25. november.

Se begge kampene direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no!

– Et helvete å møte Jerv

Start-spiller Mads Stokkelien innrømmet etter siste serierunde at han ikke ønsket å møte Grimstad-laget i en playoff.

– Jeg skal være så ærlig å si at det blir et helvete å møte Jerv dersom det skjer, sa han.

Start-trener Bård Borgersen går ikke like langt i sin beskrivelse, men legger heller ikke skjul på at Jerv blir en svært tøff nøtt å knekke.

– Jerv er veldig god motstander og har et svært bra lag. I mitt hode blir dette en helt åpen kamp, sier han til TV 2.

Og Borgersen understreker at Start ikke akter å gå i samme felle som Brann i fjor, da bergenserne åpenbart undervurderte askeladden Mjøndalen.

– Jeg tror ingen i eller rundt Start vil undervurdere Jerv. For dette blir ingen enkel oppgave. Det er kanskje lillebror mot storebror historisk sett, men forskjellen er ikke så stor nå, sier han.

– Vi må likevel holde på den selvtilliten vi har fordi vi har gode spillere og er et Tippeliga-lag. Men ingen må tro at dette blir lett. Da er det kjørt, advarer Borgersen.

– Jerv er gjerrige og pasningsikre

Den tidligere landslagsspilleren fulgte søndagens kvalifiseringskamp med argusøyne og gjorde seg sine observasjoner.

– Det var litt hipp som happ hvem som skulle vinne, men det var Jerv som avgjorde igjen til slutt. De er rolige og pasningsikre. I tillegg slipper de inn lite mål, og er gjerrige og disiplinerte. Det er heller ikke tilfeldig at Alexander Lind avgjør kampen (han scoret begge målene i 2-0-seieren - journ.anm.). Han er en skikkelig målsnik, sier Borgersen.

Og nettopp Lind kjenner Borgersen godt, ettersom 26-spilleren akslet Start-drakten så seint som i 2014.

Fra søndagens lagoppstilling var det faktisk hele ni av elleve (!) Jerv-spillere som har vært innom Sør Arena. I tillegg er også Jerv-trener Steinar Pedersen tidligere Start-spiller.

– Perfekt dramaturgi

Borgersen innrømmer at det gjør finalekampene ekstra spesielle, utover at det er et Sørlands-derby.

– Det blir utvilsomt en veldig spesiell finale. Det vil være mye følelser knyttet til denne kampen. Det er to klubber med et godt forhold og som hjelper hverandre, sier han.

– Jeg unner derfor Jerv suksess, og Sørlandet bør ha et Tippeliga-lag. Nå får vi det uansett neste sesong, men jeg håper selvsagt det blir Start, sier Borgersen.

43-åringen gleder seg uansett til kampene og forventer heftig trøkk langs den «den bløde kysten» den neste uken.

– Dramaturgien rundt denne kampen er perfekt. Det kommer til å bli en stor fotballfest. Jeg håper og tror det blir fullsatt på Sør Arena i den siste kampen, sier Borgersen. 

Det tror også TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Dette blir en fotballfest på Sørlandet som vi ikke har sett maken til på tiår. Det blir en cupfinale i to akter, og det blir ekstremt spennende og gøy. Det er ikke ofte sørlendingene går bananas, men det kommer de til å gjøre nå, sa han etter søndagens Jerv-seier.

Mathisen: – Start er favoritter

At Jerv nå har avgjort tre kamper på rad i sluttminuttene er heller ikke tilfeldig, skal vi tro Mathisen.

– De er svært godt trente. Da jeg spilte med Jerv-trener Steinar Pedersen i Start, så var han den desidert best trente på laget. Hvis Jerv-spillerne er bare halvparten så godt trente som det Steinar var, så er det fortsatt svært gode, fortalte han.

Mathisen mener Start må tale favorittstempelet foran dobbeltmøtet, men også han advarer Start-leiren mot å ta for lett på kampen.

– Tippeliga-laget skal selvsagt være favoritten i en slik kamp. Men vi så hvordan det gikk da Mjøndalen slo ut Brann i fjor. Det er mye som spiller inn i slike oppgjør. Det kommer til å bli veldig jevnt, og jeg tror ikke det kommer en avgjørelse før sent i den andre kampen i Kristiansand, sa han.

– Det vil være mye spenning og nervøsitet ute på banen, og det gjelder å spille med å lave skuldre som mulig. Kampen kan fort bli avgjort i topplokket, trodde Mathisen.