TILBAKE I AKSJON TIRSDAG: Både Tyskland og Frankrike, her ved Anthony Martial, blir å se på banen kommende uke. Foto: REUTERS/Benoit Tessier.
TILBAKE I AKSJON TIRSDAG: Både Tyskland og Frankrike, her ved Anthony Martial, blir å se på banen kommende uke. Foto: REUTERS/Benoit Tessier.

Spiller kamp igjen bare dager etter terroren

Både Frankrike og Tyskland har bestemt seg for å spille på tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var lenge usikkert om både England-Frankrike og Tyskland-Nederland ville bli spilt på tirsdag etter terroren i Paris fredag kveld.

Både de tyske og franske spillerne måtte overnatte på stadion etter kampen på grunn av frykten for det som pågikk på utsiden, og flere av spillerne ble sterkt påvirket av terrorhandlingene.

Antoine Griezmanns søster overlevde etter å ha vært på konsertlokalet hvor minst 80 mennesker ble drept, mens kusinen til Lassana Diarra ble et av ofrene til terroristene. 

Det engelske fotballforbundet åpnet for å avlyse vennskapskampen mot Frankrike på Wembley tirsdag, men det franske landslaget har bestemt seg for at de vil spille kampen. Alle spillerne som var involvert i kampen på fredag, inkludert nevnte Griezmann og Diarra, kommer til å ta turen til London, skriver BBC.

Tyskerne bestemte seg for å gjøre som franskmennene og kommer til å spille kampen mot Nederland i Hannover. 

– Beskjeden er klar: Vi vil ikke la oss skremme av terror. Å spille kampen mot Nederland bare noen få dager etter de forferdelige opplevelsene i Paris er et nødvendig signal å sende, sier Reinhard Rauball, lederen i Det tyske fotballforbundet, i en uttalelse