– En av de mest spektakulære tittelseierne noensinne

Tittelkampen mellom Ronda Rousey og Holly Holm levde opp til de gedigne forventningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele UFC 193 i opptak på TV 2 Sumo!

Ronda Rousey var enorm favoritt før tittelkampen mot Holly Holm, men MMA-fans over hele verden skulle bli servert en stort sjokk natt til søndag norsk tid.

Med fire minutter igjen av den andre runden landet bokselegenden Holm først en hard venstre, før Rousey gikk i bakken etter et høyt spark.

Rørt mester

Etter kampen forsvant Rousey ut av oktagonet uten å gi en kommentar, mens Holm tok til tårene.

– Du har nettopp levert en av de mest spektakulære tittelseierne jeg noensinne har sett. Hvordan føles det?, spurte UFC-kommentator Joe Rogan.

– Jeg vet ikke. Jeg aner ikke. Jeg prøver å suge inn alle inntrykkene. Jeg kom inn til kampen med så mye kjærlighet og støtte rundt meg. Jeg tenkte bare «hvordan er det mulig at jeg ikke skal klare dette?», sa en svært rørt bantamvektmester etter kampen.

Stor førsterunde for Holm 

Allerede i den første runden tok tittelkampen en uventet vending. Rousey klarte ikke å kutte avstanden inn til Holm, som med godt fotarbeid og boksing landet flere gode slag mot mesteren.

På forhånd var det ventet at Rousey ville dominere kampen og trolig avgjøre den ved submission, men hun kom ingen vei da hun tok ned Holm for første og eneste gang i kampen.

I stedet skulle Holm vise styrke da hun selv på svært oppsiktsvekkende vis la Rousey i bakken.

– En enorm runde for Holm, sa UFC-kommentator Joe Rogan ved slutten av den første runden.

Ble historisk

I Norge er Holly Holm trolig best kjent for at hun over flere år ikke ville gå kamp mot Cecilia Brækhus. I stedet valgte hun til slutt å gå over til MMA. 

Med nattens seier ble hun den første noensinne til å vinne et belte i både boksing og mixed martial arts.

I den andre tittelkampen ble det ingen overraskelser da Joanna Jedrzejczyk slo Valerie Letourneau på poeng og dermed beholdt stråvektsbeltet sitt. 

Mark Hunt slo Antonio Silva på knockout i herrenes tungvektsdivisjon, mens Robert Whittaker og Jared Rosholt slo henholdsvis Uriah Hall og Stefan Struve på poeng.