DREPT: Nohemi Gonzales ble skutt da terroristene angrep restauranten Le Petit Cambodge. FOTO: Facebook/Ecole de Design/Parsons/PA Photos/NTBscanpix
DREPT: Nohemi Gonzales ble skutt da terroristene angrep restauranten Le Petit Cambodge. FOTO: Facebook/Ecole de Design/Parsons/PA Photos/NTBscanpix

Nohemi (23) ble skutt av terroristene: – Hun vil være min engel for alltid

Familie og venner sørger etter de blodige terrorangrepene i Paris. 

Minst 129 mennesker mistet livet da terrorister gikk til angrep en rekke ulike steder i Paris fredag kveld. I tillegg ble flere hundre personer innlagt på sykehus, mange av disse er kritisk skadd.

Den 23 år gamle utvekslingsstudenten Nohemi Gonzales fra Whittier i Los Angeles var på restauranten Le Petit Cambodge sammen med en annen student da terroristene begynte å skyte. Gonzales var én av de 15 menneskene som mistet livet i angrepet mot Le Petit Cambodge og Le Carillon.

– I går mistet jeg den viktigste personen i livet mitt. Hun var min beste venn og hun vil være min engel for alltid. Jeg har ikke ord. Mine bønner går til familien hennes. Hun var en livlig sjel og den søteste jenta med et smil om munnen, skriver kjæresten hennes på sin Instagram-profil, ifølge avisen Los Angeles Times

– Verden mistet et vakkert lys

Også mange andre av vennene hennes uttrykker sorg i sosiale medier. Flere valgte også å besøke familien i Sør-California lørdag. Gonzales blir beskrevet som en munter og smilende person med høy arbeidsmoral. 

– Hun var smilende mot alle – en bemerkelsesverdig og uforglemmelig person. Verden mistet et så vakkert, skinnende lys, sa en tidligere skolevenninne, Alejandra Gonzales, til avisen.

Den 23 år gamle jenta studerte design på California State Universty i Long Beach, men var utvekslingsstudent i den franske hovedstaden dette semesteret, skriver universitetet i en pressemelding.

– Å lære et 3D-modelleringsprogram på et språk jeg ikke kan, er blant de tre vanskeligste tingene jeg noen gang har gjort, skrev hun på Facebook-profilen sin den 20. oktober i høst. Dette er den siste offentlige oppdateringen hennes. 

SØRGET: Studenter venner og media var utenfor California State University i Long Beach for å minnes Nohemi Gonzales lørdag. FOTO: BOB RIHA JR / REUTERS
SØRGET: Studenter venner og media var utenfor California State University i Long Beach for å minnes Nohemi Gonzales lørdag. FOTO: BOB RIHA JR / REUTERS

Ble drept på jobb

Flest mennesker ble drept i terrorangrepet på konsertstedet Bataclan, hvor bandet Eagles of Death Metal spilte konsert. Minst 89 mennesker mistet livet da terroristene begynte å skyte mot folkemengden.

36 år gamle Nick Alexander fra Essex i England solgte effekter for det amerikanske bandet, og ble drept da terroristene gikk til angrep, ifølge den britiske nyhetskanalen Sky News

– Nick døde mens han gjorde jobben som han elsket, og vi tar stor trøst i å vite hvor mye han var elsket av sine venner rundt om i verden, sier familien i en uttalese. 

Kjæresten, Polina Buckley, har lagt ut et bilde av Nick Alexander på mikrobloggtjenesten Twitter. 

– Sov godt, min søte prins, Nick Alexander, skriver hun.

Flere ofre

Det velrenommerte nyhetsbyrået Associated Press (AP) har også navngitt noen av de andre ofrene:

 • Valentin Ribet (26)
  26 år gamle Valentin Ribet arbeidet som advokat i Paris for firmaet Hogan Lovells. – Han var en dyktig advokat, svært godt likt og en fantastisk personlighet på kontoret, heter det i en uttalelse fra arbeidsgiveren. Ribet ble drept på Bataclan.
 • Djamila Houd (41)
  41 år gamle Djamila Houd kommer fra byen Dreux sørvest for Paris. Houd ble drept på en kafé ved rue de Charrone.
 • Alberto Gonzales Garrido (29)
  29 år gamle Alberto Gonzales Garrido fra Madrid arbeidet ifølge TV-kanalen TVE ingeniør. Garrido ble drept på Bataclan. 
 • Mathieu Hoche (38)
  38 år gamle Mathieu Hoche arbeidet som tekniker for nyhetskanalen France24. Han ble drept på Bataclan.
 • Guillame Decherf (43) 
  43 år gamle Guillame Decherf skrev om rock for det franske kulturmagasinet Les Inrocks. Han skrev om Egales of Death Metals nyeste album for to uker siden. Decherf ble drept på Bataclan.