Ukraina tok første stikk mot Slovenia

Tok et stort steg mot EM i Frankrike.

Ukraina - Slovenia 2-0:

Video med tillatelse fra Max

Ukraina er ett skritt nærmere EM i Frankrike etter at de lørdag slo Slovenia 2-0 i den første av to playoffkamper. Det var gultrøyenes 12. seier på de siste 14 kampene i Lviv.

Lagene møttes til omspill-duell også før EM i 2000. Den gang ble det 1-1 da lagene møttes i Ukraina, noe som sikret Slovenia EM-plass etter 2-1-seieren hjemme.

Lørdag kunne Ukraina få revansj, og Andriy Jarmolenko ga hjemmelaget en god start da han scoret kampens første mål etter 23 minutter. Dinamo Kiev-spilleren har scoret nest flest mål for det ukrainske landslaget gjennom tidene, kun slått av den tidligere storspilleren Andrej Sjevtsjenko.

Vertene dominerte første omgang, og etter pause doblet Jevhen Seleznyov ledelsen da han fikk ballen rett foran mål etter en pasning fra Artem Fedetskiy 54 minutter inn i kampen.

Seleznyov var nær dagens andre scoring kvarteret seinere, men Dnipro-spillerens avslutning gikk i stanga og ut.

Ukraina hadde ikke tapt i Lviv de siste 13 kampene (11 seire og to uavgjort), og selv om Slovenia jaktet en redusering mot slutten av kampen, holdt gultrøyene unna. (©NTB)