OVERRASKET: Jon Fitje Hoffmann fagdirektør for analyse i PST  lørdag ettermiddag, etter terrorangrepet i Paris fredag kveld.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OVERRASKET: Jon Fitje Hoffmann fagdirektør for analyse i PST lørdag ettermiddag, etter terrorangrepet i Paris fredag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

PST overrasket av omfanget av terror-angrepene i Paris

OSLO (TV 2): Til tross for terrorangrepet i Paris ser ikke Politidirektoratet noen grunn til å fortsette bevæpningen av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PST sier lørdag at det ikke foreligger noen informasjon som knytter gjerningspersonene bak terrorangrepene i Paris til Norge. 

Hoffmann sier at det ikke er overraskende at det har vært et terroranslag, men kompleksiteten i angrepet hadde de ikke forventet.

– Omfanget, kompleksiteten og de forferdelige konsekvensene er overraskende, sier Hoffmann.

Uendret trusselvurdering

I trusselvurderingen fra Felles kontraterrorsenter (FKTS) i oktober vurderer PST det som mulig at det vil forekomme forsøk på terrorangrep i Norge. Denne vurderingen gjelder fortsatt, opplyser PST.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser til TV 2 at de følger situasjonen tett.

– Etter at dette skjedde i Paris har vi styrket bemanningen i PST. Vi har innhentet informasjon fra en rekke ulike kilder. Vi får informasjon fra samarbeidende tjenester og fra publikum. Frem til nå gjør ikke den informasjonen vi har noen endringer på trusselbildet, sier Jon Fitje Hoffmann som er fagdirektør for analyse i PST til TV 2.

Ikke knyttet til Norge

PST jobber nå med å få oversikt om det er reaksjoner på terroren i det ekstreme miljøet i Norge.

Så langt har ikke PST indikasjoner på terroristene i Paris kan knyttes til Norge.

Hoffmann opplyser at de nå ser på hvilke opplysninger de sitter på og om dette er noe de kan dele med franske sikkerhetstjenester.

Paris-terror endrer ikke avvæpning

Til tross for terror-angrepene i Paris vil ikke Politidirektoratet fortsette bevæpningen av politiet. Det sier vakthavende sjef hos Politidirektoratet, Håkon Skulstad, til TV 2.

I samråd med PST, har de vurdert situasjonen slik at det foreløpig ikke er aktuelt å la norsk politi forbli bevæpnet utover den opprinnelige perioden, til tross for terrorangrepene i Paris.

– Men dette kan fort endre seg, sier Skulstad til TV 2.

Fredag offentliggjorde Politidirektoratet sin beslutning om at politiet ikke lenger skal være bevæpnet. Samme kveld slo terrorister til flere steder i Paris.

Den midlertidige bevæpningen av norsk politi varer frem til natt til tirsdag 17. november.