SOLID: Katrine Lunde var potent i Rostov-Don-buret da Larvik ble slått. Her fra det forrige møtet mellom lagene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
SOLID: Katrine Lunde var potent i Rostov-Don-buret da Larvik ble slått. Her fra det forrige møtet mellom lagene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Opptur for Katrine Lunde da Larvik ble senket

Lunde og Rostov-Don vant nervepirrende kamp mot skadeplaget Larvik i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rostov-Don - Larvik 26-25

De kritiske røstene var mange da Katrine Lunde tidligere denne uken ikke ble tatt ut i den norske VM-troppen.

Lørdag fikk hun, om ikke revansje, så i alle fall en liten opptur da hennes russiske Rostov-Don-lag så vidt slo Larvik i Mesterligaen etter et drama i sluttminuttene.

Drama i sluttminuttene
Tod Oddvar Moens lag kom til Russland uten flere av sine presumptivt beste spillere og klarte ikke, til tross for svært oppløftende spill, en briljant Kristine Breistøl og drama helt til siste minutt, å revansjere tapet mot Rostov-Don i gruppespillets første kamp i midten av oktober.

Nevnte Breistøl, som scoret hele 13 ganger, fikk muligheten til å fikse 26-26 fra syvmeteren 30 sekunder før slutt, men mislyktes da Larvik trengte det som mest.

Ingen Mørk, Hammerseng-Edin eller Stange
Larvik hadde vunnet sine tre foregående i Mesterligaen, men med sitt andre tap mot russerne i gruppespillet blir de stående på seks poeng med én kamp igjen.

Larvik var allerede sikret avansement videre til hovedrunden før kampen, men med dagens tap vil den siste gruppespillkampen mot Baia Mare neste lørdag bli viktig for den innbyrdes kvalifiseringen inn til hovedrunden.

Et skadeplaget Larvik stilte uten Mørk-søstrene, Anja Hammerseng-Edin og Tina Stange, mens Amanda Kurtovic, som var usikker etter en smell i hånden i cupen mot Tertnes på tirsdag, også ble spart.

Breistøl i storslag - men sviktet da det gjaldt
Larvik hang godt med innledningsvis, mye takket være at nevnte Toft vartet opp med en smått utrolig rekke strafferedninger, og lå bare ett mål bak vertene til pause.

Etter hvilen ble det derimot noe tyngre for Moens utvalgte i Roston-na-Donu helt sørvest i Russland, men mot slutten av omgangen våknet de virkelig til live.

Anført av en giftig Breistøl ble det svært jevnt på slutten, og på stillingen 26-25 til Rostov-Don med halvminuttet igjen fikk Breistøl muligheten fra syvmeteren.

Den satte hun over mål, og et modig, men skuffet, Larvik-lag må ta turen hjem uten poeng.