GIKK FORBI SKRIVENDE PRESSE: Petter Northug gikk inn til en fjerde plass på Beitostølen. Etterpå gjennomførte han fem TV-intervjuer, før han gikk forbi skrivende presse.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GIKK FORBI SKRIVENDE PRESSE: Petter Northug gikk inn til en fjerde plass på Beitostølen. Etterpå gjennomførte han fem TV-intervjuer, før han gikk forbi skrivende presse.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Kunne gjort som Northug etter et dårlig renn

Petter Northug nektet å snakke med skrivende presse etter fjerdeplassen på Beitostølen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Etter fjerdeplassen på 15 kilometer fristil gjennomførte Petter Northug intervjuer med NRK, TV 2, stadionarrangøren og SVT.

Men han gikk forbi den skrivende pressen i mixed zone.

– Petter gjennomførte to intervjuer med NRK, han snakket med TV 2, gjorde intervju med stadionarrangøren på storskjerm og snakket med SVT. Det er fem intervjuer. Når det gjelder skrivende presse, så ble de informert på forhånd om at han ikke ville snakke med dem etter rennet lørdag, forklarer Northugs manager Are Sørum Langås til TV 2 Sporten.

– Kunne gjort som Northug etter dårlige renn
Skiskytterstjernen Tarjei Bø, som kom på 7. plass på 15 kilometeren lørdag, skjønner at Northug stod over intervjuene med den skrivende pressen.

– Når det går dårlig kunne jeg tenkt meg å gjort som Northug og hatt en pressepause. Men når det har gått bra i et renn synes jeg bare det er artig å snakke med folk, forteller Tarjei Bø til TV 2 Sporten, før han legger til:

– Men nå er jo også Northug i en annen situasjon enn meg når det gjelder presseoppmerksomhet. Det er sikkert bra for ham å ha litt pressefri, poengterer han.

Tror Team Northug styrer pressenekten
Sjur Røthe tror personene rundt Northug har hatt et ord med i laget når det gjelder pressenekten til lagkameraten.

– Det er nok de rundt ham som styrer med det. For meg er det ikke et stort problem med pressen, konstaterer han.

Den suverene vinneren av 15 kilometeren, tretthetsbrudd-rammede Martin Johnsrud Sundby, tok seg i motsetning til Petter Northug god tid med pressen etter rennet.

– Ikke alltid jeg og pressen er bestekompiser
Han ønsker i utgangspunktet ikke å ha noen sterke meninger om Northugs pressenekt.

– Jeg skal ikke si så mye om hva jeg synes om det. Det kan alltid være krevende å prate med pressen. Det fikk jeg selv smake på etter rennet på fredag. Dette er noe utøverne løser på egen måte, fastslår han.

– Kunne du selv tenkt deg pressepauser?

– Vel. Innimellom er det vel ikke alltid vi er bestekompiser, er det vel, ler Johnsrud Sundby og lar svaret henge løst i luften.