FØLER MED SINE LANDSMENN: Martin Fourcade. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES.
FØLER MED SINE LANDSMENN: Martin Fourcade. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES.

Fourcade: – Jeg er i sjokk

Frankrikes skiskytterstjerne kjente flere personer som var i Paris under de fryktelige terrorangrepene fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Med sine seks VM-gull, to OL-gull og fire sammenlagtseire i verdenscupen er Martin Fourcade en av skiskytter-sirkusets største stjerner.

Men dagen etter terrorangrepene i Paris er skiskyting overhodet ikke i tankene til Frankrikes kanskje største friidrettsstjerne.

– Jeg ble helt sjokkert
Terrorangrepet i Paris som blir beskrevet som en «krigshandling» sjokkerer Fourcade.

– Jeg ble helt sjokkert da jeg hørte hvor mange som var drept. Da min kone vekket meg lørdag morgen og fortalte meg at mer enn 130 var drept, fikk jeg rett og slett vondt og ble helt forferdet og sjokkert, forteller Fourcade til TV 2 Sporten.

En preget Fourcade tok seg tid til å snakke med NRK og TV 2 Sporten før lørdagens 15 kilometer fristil på Beitostølen.

– Det har vært en rar natt. Jeg hørte om angrepene rett før jeg skulle legge meg. Det hadde vært en fin dag med trening på Beitostølen. Så kom nyheten om terrorangrepet. Vi hadde samme situasjon i januar. Nå må folket i Frankrike være sterke og stå sammen, sier en tydelig preget Fourcade.

Flere venner var i Paris
Han kjenner flere personer som fikk føle terrorangrepet på nært hold.

– Jeg hadde venner på Stade de France også, og jeg var urolig for dem. Men nå går mine kondolanser til alle i Frankrike og familiene som har mistet noen de elsker, sier skiskytteren.

– Noen av mine beste venner var ute å drakk noen øl på en bar i nærheten av der ett av angrepene fant sted. De trodde det var en normal fredag kveld, men ble redde og samtidig glade for å være i livet etter å ha kommet seg trygt hjem, fortsetter han.

– Vanskelig å smile nå
Fourcade hadde i utgangspunktet gledet seg til å gå rennet i Norge lørdag. Men nå innrømmer han at det blir vanskelig å holde fokus.

– Jeg ville komme hit og nyte konkurransene på Beitostølen. Men jeg må være ærlig, i dag er det ikke lett å smile, sukker Fourcade, som mistet mange av sine landsmenn i det fryktelige terrorangrepet som rystet hele verden natt til lørdag.