Johnsrud Sundby fikk hevn etter diskingen: – Folk skal få fleipe så mye de vil

Smilte av vitsene om skøyting da han knuste Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BEITOSTØLEN/OSLO (TV 2 Sporten): Petter Northug sesongdebuterte og Martin Fourcade gikk for sine landsmenn i Frankrike, men Martin Johnsrud Sundby var den eneste det egentlig handlet om da løperne begynte på sine 15 km i fri teknikk på Beitostølen lørdag.

31-åringen tok noen skøytetak han skulle få angre på fredag, men den regjerende verdenscupvinneren gjorde alt etter boken lørdag og vant overlegent.

– Folk skal få lov til å fleipe så mye de vil
Nummer to, Hans Christer Holund, var hele 47 sekunder bak Johnsrud Sundby i mål. Franske Robin Duvillard tok tredjeplassen 49 sekunder bak triumfatoren fra Røa.

– Det var en fin tur. Jeg hadde fantastisk gode ski og et nytt skipar i dag. Det funket som en kule. Godt jobbet av smørebua i dag. Men det var et brukbart løp også, sier Johnsrud Sundby til TV 2. 

– Du slår nestemann med nesten 50 sekunder. Er det mye?

– På en dag med slike forhold... Mestrer du slike forhold, så går du fort, og da blir det fort differanser. Det er litt avstand, men jeg traff bra i dag og følte jeg løste det bra. Ribbeinsbruddet gir meg ikke så store smerter. Jeg fikk en god bekreftelse i dag på at formen er stigende.

– Noen sier litt fleipete at du skøytet bra i dag også. Hva sier du?

– Folk skal få lov til å fleipe så mye de vil. Jeg skal ta det til meg og ta det med meg hjem.

Northug fikk Johnsrud Sundby-bank
Northug stod over rennet på fredag, men stilte til start lørdag formiddag.

Han var ikke i nærheten av å hevde seg mot Johnsrud Sundby, og ble også hentet av lagkompisen, men viste likefullt god form med en solid fjerdeplass i sesongdebuten.

– Det var en god og viktig gjennomkjøring med tanke på det som skal skje videre. Da Johnsrud Sundby tok meg igjen var det bare å prøve å bli med inn, sa han etter løpet.