KAOS: Politiet dirigerte og sperret av trafikken da det samlet seg store folkemengder utenfor Stade de France.  FOTO: DRILON DISHA /
KAOS: Politiet dirigerte og sperret av trafikken da det samlet seg store folkemengder utenfor Stade de France. FOTO: DRILON DISHA /

Norske Christoffer (23) var på fotball-kampen: – Det var fullstendig panikk

På vei hjem fra fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland, så Christoffer plutselig store folkemengder brått snu seg, for så å løpe mot han. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland på fotballarenaen Stade De France, hørte Christoffer Kroken fra Oslo og hans kompis flere høye smell. 

BEKYMRET: På samtlige av metro-stasjonene Kroken passerte var det væpnede vakter.  FOTO: PRIVAT /
BEKYMRET: På samtlige av metro-stasjonene Kroken passerte var det væpnede vakter. FOTO: PRIVAT /

– Bare femten minutter inn i førsteomgang hørte vi det første smellet. Vi trodde det var fyrverkeri eller kanoner som ble fyrt av for å feire, forteller Kroken. 

Da Frankrike ledet 2-0, og stadig flere smell kunne høres,  bestemte Kroken og hans kompis seg for å forlate stadionen, før kampen var over. 

 – Da hadde et helikopter flydd over stadion minst fem ganger. Vi begynte å bli ganske bekymret, og ønsket å komme oss vekk, forteller han. 

PANIKK: – Utenfor stadion visste ingen hvilken retning man skulle gå for å unngå terroren, forteller Kroken.  FOTO: DRILON DISHA /
PANIKK: – Utenfor stadion visste ingen hvilken retning man skulle gå for å unngå terroren, forteller Kroken. FOTO: DRILON DISHA /

– Folk løp og skrek 

Etter å ha kommet seg ut av stadion forteller Kroken at de fortsatte i retning togstasjonen. Plutselig så han at de store folkemengdene foran ham brått snudde.

– Vi var på vei over en bro da alle løp mot oss. Folk datt, og sko lå overalt. De voksne tok barna på armen og løp så fort de kunne. Det var fullstendig panikk, forteller Kroken. 

Han og kompisen valgte å følge folkemassene. Da de kom tilbake til stadion, fikk de beskjed om at de publikummerne som hadde blitt igjen for å se kampen ferdig, ikke fikk forlate stadion.  

– Politiet hadde sperret av veiene og dirigerte trafikken. Overalt hørte vi sirener og ambulanser. Vi ønsket å komme oss vekk, forteller Kroken. 

Væpnede vakter på metroen 

På vei tilbake til hotellet, valgte Kroken å ta metroen til den andre enden av byen for å unngå de sentrumsnære stasjonene. Likevel, på samtlige av stasjonene Kroken passerte, var det væpnede vakter. 

– Jeg kunne telle minst tre vakter med våpen på hver av de 18 stasjonene, forteller Kroken.