VI ADVARER MOT STERKE INNTRYKK: 

Her flykter de for livet fra Bataclan

Fransk journalist ble selv skutt da han forsøkte å redde skadde mennesker. Vi advarer mot sterke inntrykk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire terrorister tok over 100 gisler på den populære musikkarenaen Bataclan i Paris sent fredag kveld. Ifølge øyenvitner stormet terroristene inn og beordret alle til å legge seg ned på bakken, og alle som forsøkte å rømme ble skutt. 

Den franske avisen Le Monde har publisert en video som viser de dramatiske scenene utenfor musikkarenaen. I klippet, som du kan se øverst, vises tilskuere som flykter fra stedet, mens andre forsøker hjelpe mennesker som er blitt skutt av terroristene. 

NB! Vi advarer mot svært sterke scener!

Daniel Psenny, journalist i den franske avisen Le Monde, ble selv skutt da han forsøkte å hjelpe en mann som lå på fortauet. Psenny bor rett ved musikkarenaen. 

– Jeg tenkte at jeg måtte gå ned og åpne døren slik at folk kunne søke tilflukt, så jeg åpnet døren. Det var en mann som lå på fortauet. Sammen med en annen mann jeg ikke har sett siden dro vi ham i sikkerhet i oppgangen. Det er da jeg må ha blitt truffet av kulen, sier han til egen avis

David Psenny ble truffet i venstrearmen, ifølge avisen.  

– Jeg vet ikke lenger, det gikk litt i svart. Men jeg husker at det var som en kinaputt som eksploderte i venstrearmen min, og jeg så at det rant ut blod. Jeg tenker at skytteren stod i vinduet i Bataclan. Vi gikk opp til en nabo i fjerde etasje. Typen som vi tok med oss hadde en kule i beinet. Det var en amerikaner. Han kastet opp, han var kald, vi trodde han kom til å dø. Vi tilkalte brannmannskapet, men de kunne ikke evakuere oss. Jeg ringte en venninne som er lege, og hun forklarte meg hvordan jeg kunde forbinde såret med skjorta mi. Og vi satt der frem til stormingen fant sted, og spesialstyrkene kom og hentet oss, sier han til Le Monde

Minst 87 mennesker ble drept inne på Bataclan, ifølge franske myndigheter. I tillegg ble rundt 40 andre drept i angrep andre steder i Paris. Fransk politi sier sju av fredagens angripere sprengte seg selv i luften. Åtte gjerningspersoner er døde, og politiet tror ikke det var flere.

FÅ SISTE OPPDATERING I VÅRT LIVESENTER