Slik kan du sjekke om vennene dine er i sikkerhet.
Slik kan du sjekke om vennene dine er i sikkerhet.

Facebook aktiverte «trygghetssjekk» da terroren på nytt rammet Paris

Kjenner du noen i Paris? Her kan de melde seg trygge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sosiale medier har i økende grad blitt viktig for å fortelle pårørende at du er i trygghet hvis du er i et område som rammes av en katastrofe.

Facebook prøver å tilrettelegge for dette ved å opprette en side hvor alle kan registrere seg som trykk - og alle denne personens facebookvenner vil få opp en melding om at nettopp denne personen er i sikkerhet.

Sjekk om noen av dine venner har registrert seg her

Man kan også uavhengig om man vet om noen i katastrofeområdet, gå inn på siden og sjekke om noen man kjenner har registrert seg som trygge. I tillegg kan man dele det du vet om sikkerhetsstatusen til en venn eller et familiemedlem.

Følg dekningen av terrorangrepene i Paris DIREKTE

Facebook tar utgangspunkt i hvilken by du har registrert som bosted i din profil, lokaliseringer du har oppgitt nylig og i hvilken by du bruker internett. Hvis noe av dette stemmer med katastrofeområdet, vil du motta en push-melding som spør om du er ok. Deretter kan du klikke ja, eller fortelle folk at du ikke befinner seg i området. 

Facebook har forsøkt å sparke liv i tjenesten ved et par katastrofer tidligere, men først under jordskjelvkatastroven i Nepal, ble funksjonen brukt i betydelig grad. 

Funksjonen fikk kritikk for å ikke kunne kvalitetssikre at folk som svarte bekreftende på trygghetssjekken faktisk var i det katastroferammede området.