Russland utestengt fra all friidrett

Det internasjonale friidrettsforbundet straffer russerne etter dopingavsløringen.

STRAFFER RUSSLAND HARDT: IAAF-president Sebastian Coe (bildet) er klar på at doping i friidretten ikke vil bli tolerert. Foto: Scanpix
STRAFFER RUSSLAND HARDT: IAAF-president Sebastian Coe (bildet) er klar på at doping i friidretten ikke vil bli tolerert. Foto: Scanpix

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) besluttet fredag å utestenge Russland fra all friidrett på ubestemt tid etter mandagens dopingavsløringer.

Det melder BBC.

IAAF møttes fredag i et styremøte der Russlands skjebne var på agendaen. 24 medlemmer deltok på møtet.

Det var et overlegent flertall for å utestenge Russland fra friidretten, 22 stemmer mot en.

Russland fikk ikke stemme.

Utestengelsen kan få store konsekvenser for Russland som idrettsnasjon.

Russiske friidrettsutøvere risikerer å ikke få delta i sommer-OL i Rio i 2016 og kan miste vertskapet til junior-VM i 2016.

– I dag har vi håndtert fiaskoen i Det russiske friidrettsforbundet (ARAF) og tatt en beslutning om å utestenge dem. Det er den tøffeste sanksjonen vi kan gi på dette tidspunktet. Men vi diskuterte og ble enige om at hele systemet har sviktet utøverne, ikke bare i Russland, men i hele verden, sa IAAF-president Sebastian Coe.

– Dette har vært en skamfull vekker, og vi er klare på at juksing på hvilket som helst nivå ikke vil bli tolerert, sa Coe.

NTB har vært i kontakt med Svein Arne Hansen, president i det europeiske friidrettsforbundet. Han ville ikke kommentere avgjørelsen, og henviste i stedet til en pressemelding. (©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2