STRAFFER RUSSLAND HARDT: IAAF-president Sebastian Coe (bildet) er klar på at doping i friidretten ikke vil bli tolerert. Foto: Scanpix
STRAFFER RUSSLAND HARDT: IAAF-president Sebastian Coe (bildet) er klar på at doping i friidretten ikke vil bli tolerert. Foto: Scanpix

Russland utestengt fra all friidrett

Det internasjonale friidrettsforbundet straffer russerne etter dopingavsløringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) besluttet fredag å utestenge Russland fra all friidrett på ubestemt tid etter mandagens dopingavsløringer.

Det melder BBC.

IAAF møttes fredag i et styremøte der Russlands skjebne var på agendaen. 24 medlemmer deltok på møtet.

Det var et overlegent flertall for å utestenge Russland fra friidretten, 22 stemmer mot en.

Russland fikk ikke stemme.

Utestengelsen kan få store konsekvenser for Russland som idrettsnasjon.

Russiske friidrettsutøvere risikerer å ikke få delta i sommer-OL i Rio i 2016 og kan miste vertskapet til junior-VM i 2016.

– I dag har vi håndtert fiaskoen i Det russiske friidrettsforbundet (ARAF) og tatt en beslutning om å utestenge dem. Det er den tøffeste sanksjonen vi kan gi på dette tidspunktet. Men vi diskuterte og ble enige om at hele systemet har sviktet utøverne, ikke bare i Russland, men i hele verden, sa IAAF-president Sebastian Coe.

– Dette har vært en skamfull vekker, og vi er klare på at juksing på hvilket som helst nivå ikke vil bli tolerert, sa Coe.

NTB har vært i kontakt med Svein Arne Hansen, president i det europeiske friidrettsforbundet. Han ville ikke kommentere avgjørelsen, og henviste i stedet til en pressemelding. (©NTB/TV 2)