Næss tester EM-ballen: – Håper Høgmo fikk med seg dette

Stabæks Nicolai Næss (22) overrasket seg selv da han testet den nye EM-ballen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ballen har fått navnet «Beau Jeu», som er fransk for  «det vakre spillet», forteller markedssjef i Adidas Norge, Aleksander Rist til TV 2.

Torsdag sto Zinedine Zidane for lanseringen av ballen på verdens første digitale fotballstadion Future Arena i  Paris.

På norsk jord var det Stabæk-forsvarer Nicolai Næss som fikk æren av teste sommerens EM-ball. Det startet friskt med en frisparkperle i krysset. På første forsøk. Men riktignok på åpent mål.

Se videoreportasjen øverst i saken.

– Jeg håper Per-Mathias fikk med seg dette her, smilte Næss på Ekebergsletta.

– Hvis Norge kommer seg til EM, håper jeg å være med der, legger han spøkefullt til. 

- Bedre grep
Det har tatt 18 måneder å utvikle «Beau Jeu». Og den har store likhetstrekk med forgjengeren fra VM i Brasil, 
«Brazuca».

– I utviklingen av Beau Jeu har man, satt på spissen, finpusset på de gode egenskapene fra «Brazuca». Vi har valgt å fortsette med seks identiske paneler, noe som bidrar til å skape optimal treffoverflate. samt gi en stabil ballbane. Overflaten har en anelse tykkere struktur, som skal gi ennå bedre grep, forteller Rist i Adidas. 

Dette til kontrast til den mye omtalte utgaven «Jabulani», som fort ble et hatobjekt blant keepere, da den flakket fra side til side og oppførte seg uberegnelig i lufta. 

– Adidas har virkelig tatt grep, bokstavelig talt, for å utvikle baller med ned godt grep, sier Rist i Adidas.

Hyllet av stjernene
Og nå har mannen som slaktet nettopp «Jabulani» i 2010 latt seg begeistre av den nye EM-ballen.

MISFORNØYD FOR FIRE ÅR SIDEN: Iker Casillas var nådeløs over sin dom av 2010-utgaven Jabulani. - Som en badeball, sa han den gangen. FOTO: JUERGEN SCHWARZ
MISFORNØYD FOR FIRE ÅR SIDEN: Iker Casillas var nådeløs over sin dom av 2010-utgaven Jabulani. - Som en badeball, sa han den gangen. FOTO: JUERGEN SCHWARZ

– Vi har fått bruke «Beau Jeu» i noen intense treningsøkter. Som keeper er det viktig å få muligheten til å ta utspill, øve på skuddblokkering, bokse, gripe og kaste med alle nye baller. Beau Jeu kommer til å bli fantastisk i EM, sier Iker Casillias i en pressemelding fra Adidas. 

Gareth Bale hyller også det nye leketøyet for fotballelskere:

– Jeg har allerede testet Beau Jeu på trening med langskudd, pasninger og i fart med ballen i beina. Den fungerte helt supert. Jeg gleder meg stort til å komme i gang med turneringen i sommer.