UTKLEDD: Anton Lundin Pettersson med maske og kostyme på skolen i Trollhättan mens han angrep med sverd. FOTO: EXPRESSEN / EXPRESSEN
UTKLEDD: Anton Lundin Pettersson med maske og kostyme på skolen i Trollhättan mens han angrep med sverd. FOTO: EXPRESSEN / EXPRESSEN

Skoledrapene i Trollhättan:

Dette så politiet da de fjernet sverdmannens maske

De to politimennene som skjøt drapsmannen på Kronan skole i Sverige, har nå forklart seg detaljert rundt hva som skjedde da de avfyrte skuddene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forklaringen kommer som en rutine da alle forhold der mistenkte blir skadet av politiet skal undersøkes. Det ble senere besluttet at politimennene hadde handlet korrekt. Anton Lundin Pettersson ble skutt på Kronan skole i Trollhättan i Sverige 22.oktober, etter at han hadde drept en elevassistent (20) og skadet en elev (17) som senere døde av skadene. Svensk politi har konkludert med at drapene var rasistisk motivert.

Skutt i magen

Ifølge det svenske nettstedet thelocal.se, var det to politimenn som ropte "politi" til drapsmannen da de ankom skolen. Lundin Petterson som da var i en trapp, skal ha snudd seg og raskt begynte å gå mot politimennene. I hånden holdt han sverdet han hadde brukt til å stikke eleven og elevassistenten med. Gjerningsmannen ble skutt i magen, og måtte legges i håndjern da han nektet politimennene i å stoppe blødningen.

Sminket med glitter i håret

Da politimennene omsider fikk lagt Lundin Pettersson i håndjern og fjernet masken som han hadde over ansiktet, så de at han var sminket med glitter i håret. 21-åringen var ikledd Star Wars-kostyme og hadde barbert håret på begge sider av hodet. Han gikk i nye støvler og i ørene hadde han høy hard rock musikk. Politimennene beskrev sminken som punker-aktig og at han lignet svært mye på andre skoleskytere fra USA.


I forklaringen politimennene har avgitt, beskriver de hvordan det virket umulig å stoppe Lundin Pettersson og at å skyte ham var den eneste mulighet uten å selv bli skadd. Lundin Pettersson døde senere av skadene.