FIS-sjefen hyller diskingen av Johnsrud Sundby

– En av de viktigste beslutninger i langrennssportens historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2): Juryen som disket tre løpere det klassiske langrennet på Beitostølen får full støtte fra den levende langrennslegenden Vegard Ulvang.

Han er leder i langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet (FIS).

– En modig beslutning, men i tråd med de retningslinjer vi internasjonalt ble enige om foran sesongen, forklarer Ulvang til TV 2.

Ulvang understreker at det å kontrollere at reglene blir fulgt i klassisk langrenn er en utfordring, men det arbeidet er særdeles viktig for å bevare denne stilarten. Bakgrunnen er at stadig flere forsøker seg med staking på ski uten festevoks i klassisk stil og noen prøver seg altså med skøytetak i svinger i løypa for å beholde tempoet eller øke farten.

Tre løpere ble diskvalifisert på fredagens 15 kilometer klassisk: Daniel Myrmæl Helgestad, Martin Johnsrud Sundby og Tim Tscharnke fra Tyskland.

Johnsrud Sundby hadde best tid i rennet, 24 sekunder bedre enn Sjur Røthe, som etter diskvalifikasjonen av ble løpets vinner.

Johnsrud Sundby var ikke nådig i sin dom over juryens beslutning.

– Du må ikke spørre meg om hva som har skjedd. Det er ikke jeg som sitter i juryen, men kroppen fungerte bra og jeg gikk et bra skirenn. Jeg hadde ingen problemer med ribbeinene, og det var det beste svaret jeg kunne få i dag. Så får Torbjørn Broks Pettersen, sjefen i juryen, ta seg en bolle, så kan jeg dra hjem og kose med med familien, sa Johnsrud Sundby etter målgang.

Ulvang understreker at det ikke er nye regler, men at reglene tolkes og håndheves strengere.

– I fjor fikk Therese Johaug gult kort for samme forseelse, i år ble vinneren disket. Nå får langrennsverden se hvor grensen for regelbrudd går. Derfor var juryens beslutning på Beitostølen en av de viktigste beslutninger i langrennssportens historie, påpeker FIS-sjefen Ulvang.