Yaya Touré snakker ut om brorens død: – Det har vært tøft 

Yaya Touré snakker åpenhjertig ut forut for møtet med storebror Kolo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City-Liverpool lørdag 18.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Se hele intervjuet med Yaya Touré i videovinduet over!

Etter at han kom til Manchester City i 2010, har Yaya Touré vært en essensiell del i de lyseblås vei til toppen.

Fra sin midtbaneposisjon har han kjempet og kriget seg inn i fansens hjerter, og etter hvert mottatt anerkjennelse som en av Premier Leagues beste spillere.

I et lengre intervju med Premier Leagues egen TV-kanal forteller han nå om tilværelsen i Manchester, forventninger for resten av sesongen og tunge stunder privat.

Alt har nemlig ikke vært rosenrødt for den afrikanske kjempen i England. Bare timer etter han hadde spilt i Elfenbenskystens 1-2-tap mot Colombia i VM i fjor, fikk han beskjeden om at broren Ibrahim var gått bort. Lillebroren hadde kreft.

– Det å komme tilbake til Premier League (etter Ibrahims død) var ganske tøft. Jeg tror den største grunnen til at jeg prøvde å fortsette, prøvde å prestere, var min bror Kolo. Han er alltid der, vi snakker alltid sammen og når vi har tid prøver vi å spise sammen.

– Vi prøver å legge det bak oss, men når du vet du ikke skal se din lillebror igjen, koster det deg mye. For å være ærlig har det tatt meg mer enn ett år å komme over. Men nå har jeg det bra, jeg kommer meg videre og fremtiden ser bra ut, sier City-stjernen.

Brødreduell på Etihad lørdag
På lørdag skal de to brødrenes klubber møtes til dyst, når Manchester City tar imot Liverpool på Etihad Stadium.

Siden Kolo forlot City til fordel for de røde sommeren 2013, har Manchester City og Liverpool møtt hverandre fire ganger, der det til nå har endt med to seire til hvert av lagene. 

Kolo Touré har aldri spilt i dette oppgjøret med den røde logoen på brystet, mens Yaya Touré aldri har scoret mot Liverpool.

Skryter av kjernen i laget – og manageren
Yaya er allikevel en av Citys virkelige nøkkelspillere og blant hovedgrunnene til suksessen de senere årene. Selv mener han mye av suksessen skyldes den sterke kjernen i laget.

– Joe Hart, Aleksandar Kolarov og Pablo Zabalata, de er enorme for klubben. Vi har spilt sammen lenge, vi kjenner hverandre godt og vi jobber på samme måte. På hver del av banen har vi mange ledere, som for eksempel David Silva, Sergio Agüero og Samir Nasri. Kevin de Bruyne og Raheem Sterling har også etablert seg bra, forteller han.

Touré har i løpet av sin tid i City oppnådd mye, inkludert to serietitler på fire år. Mye av æren gir han til nåværende manager Manuel Pellegrini.

– Jeg syns vi gjør store fremskritt med Pellegrini. Han støtter alltid spillerne og er alltid åpen med deg. De aller beste får det beste ut av spillerne, selv de unge spillerne. Jeg tror det er sånn type manager vi må ha i denne klubben, forklarer han.

Se Manchester City-Liverpool lørdag 18.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!