Johaug knuste alle i innholdsrik sesongåpning

Ukjent 24-åringen overrasket alle med tredjeplass, mens Ingvild Flugstad Østberg ble første kvinne til å stake seg gjennom klassiskrenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BEITOSTØLEN/OSLO (TV 2 Sporten): Therese Johaug var i en klasse for seg i sesongåpningen på Beitostølen fredag formiddag.

27-åringen vant enkelt hele 38 sekunder foran Heidi Weng på andreplass og overraskelsesjenta Kari Øyre Slind på tredje over 7,5 kilometer klassisk.

Sistnevntes prestasjon, og ikke minst at Ingvild Flugstad Østberg valgte å gå uten festesmøring, gjorde at at åpningsrennet ble av det innholdsrike slaget.

– Bedre i år enn i fjor
– Jeg er veldig godt fornøyd med tanke på de forholdene her og løypa her. Jeg får bevis på at den jobben jeg har gjort stakemessig og teknikkmessig i sommer og i høst har gitt resultat, sa hun til TV 2 etter målgang.

På Beitostølen i fjor slo hun Weng med rett i overkant av 40 sekunder over 10 kilometer, og Johaug mener årets løp var vel så godt.

– Løpet i år er vel kanskje bedre. Vi gikk tross alt 2,5 kilometer mindre i år enn i fjor, så jeg føler dette løpet er bedre enn det i fjor.

– Hun trodde nok ikke på dette da hun stod opp i dag
Etter løpet var det det likevel den relativt ukjent 24 år gamle Øyre Slind alle ville snakke med.

– Jeg er overrasket selv. Jeg har ikke tatt sjanse på noe høydetrening i år og egentlig bare vært hjemme, men det gikk jo bra «læll». Jeg har vært mye skadet før og rett og slett vært dårlig i kroppen, så dette er første sesong jeg har fått trent skikkelig, sa hun til TV 2.

– Den som er mest overrasket er kanskje hun selv. Hun trodde nok ikke på dette da hun stod opp i dag. Hun mente hun var en parentes i forhold til de andre søstrene sine, men nå fikk hun i alle fall utropstegn bak! sa TV 2s ekspert Odd-Bjørn Hjelmeseth.

Historiske Flugstad Østberg
Astrid Uhrenholdt Jakobsen tok fjerdeplassen, mens Flugstad Østberg, altså uten feste under skia, kom inn på femteplass.

– Dette er første gang jeg har sett en dame stake seg gjennom hele løypa. Om hun hadde gått fortere med feste? Det tror jeg, men hun ville prøve for å se om hun kunne klare det. Rennet er ikke så viktig for henne, men hun kom seg gjennom med god stil, sa Hjelmeseth.