MYE Å GJØRE: Politiansatte i Kirkenes er forberedt på at juleferien kan ryke. Politimester Ellen Katrine Hætta (bildet) har tidligere gått ut og sagt at kapasiteten ved politistasjonen i Kirkenes er sprengt .
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MYE Å GJØRE: Politiansatte i Kirkenes er forberedt på at juleferien kan ryke. Politimester Ellen Katrine Hætta (bildet) har tidligere gått ut og sagt at kapasiteten ved politistasjonen i Kirkenes er sprengt . Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Asylstrømmen: Julefeiringen kan ryke for Kirkenes-politiet

Strømmen av asylsøkere over grensa på Storskog i Finnmark krever ekstra bemanning, og politifolk i Kirkenes har fått beskjed om at det kan bli lite juleferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fagbladet Politiforum som skriver om kalddusjen som kan ramme politiansatte i Finnmark. 

– Vi har varslet de ansatte under Kirkenes politistasjon om at vi kan måtte trekke inn ferien ved jul og nyttår, sier politistasjonssjef i Kirkenes, Torstein Pettersen, til Politiforum.

Jobb som må gjøres

Antallet asylsøkere som kommer syklende over grensa har gått litt ned etter hvert som været blir kaldere. Likevel er det trolig behov for ekstra mannskaper i julen.

Men politifolk som har uttalt seg til fagbladet tar samfunnsoppdraget med stoisk ro.

– Det er en jobb som må gjøres, så da blir det sånn, sier en politibetjent til Politiforum. 

– Underbemanning

Nestleder i Politiets Fellesforbund i Øst-Finnmark og grensekontrollør på Storskog, Bjørn Tharaldsen, kan derimot styre seg.

– Det er leit at det blir sånn. Men det er en konsekvens av en underbemanning som har vært lenge, sier Tharaldsen.

Forrige uke kom 1113 asylsøkere til Norge over Storskog. Uken før kom 793.