NY SPISS: Mini vil ha en ny spisskonstellasjon før søndagens kamp mot Ungarn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY SPISS: Mini vil ha en ny spisskonstellasjon før søndagens kamp mot Ungarn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det blir garantert spissbytte. Jeg tror det blir Pedersen, men håper på «Moi»

Mini vil ha ny spisskonstellasjon før søndagens skjebnekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg mener at man må diskutere om vi fortsatt skal ha en stor sterk spiss som skal vinne dueller mot stoppere over 1.90.

Det var ikke mangel på innlegg eller sjanser som var mangelvaren mot Ungarn torsdag, og nå tar Mini til orde for en annen konstellasjon på topp til returkampen og skjebneoppgjøret søndag kveld i Budapest. 

Men Martin Ødegaard er ikke svaret.

– Etter det jeg forstår har ikke Pedersen imponert på trening
– Jeg registrerer at mange mener at Ødegaard skulle ha kommet inn, men jeg kan ikke skjønne at det er en skandale. Jeg er uenig med de som mener det. Mohamed Elyounoussi «skulle» inn, Marcus Pedersen «skulle» inn, og så kan man kanskje diskutere om Ødegaard burde ha kommet inn i stedet for Pål André Helland. Men på det tidspunktet er Helland det riktige valget. Han har en venstrefot som kan være avgjørende, og Ødegaard trenger minst 30 minutter. Fem eller ti minutter holder ikke om Ødegaard skal innpå, sier Mini.

Ødegaard eller ingen Ødegaard; en ny konstellasjon på topp må nå til, mener Mini, om vi skal snu 0-1 til avansement om bare litt over 48 timer.

– Vi tapte så å si alle duellene i lufta. I sin tid lurte man i Rosenborg på hvordan det skulle gå da man fikk en liten og spinkel Harald Martin Brattbakk inn på topp, men man kan spille midtspiss selv om man ikke er stor eller sterk. Jeg vil kaste «Moi» som midtspiss fra start inn i diskusjonen. Det vil bli et bytte på topp. Per-Mathias Høgmo kommer garantert til å bytte spiss.

– Men tror du han våger å bruke «Moi» i midten fra start?

– Jeg tror han velger Pedersen, men jeg håper på Elyounoussi. Men jeg skjønner at det er liten sjanse for at det skjer. Alexander Søderlund får nok hvile, og Pedersen er jo en formspiller. Men «Moi» scoret tre mål i Europaligen, og etter det jeg har forstått, uten å ha fått sett treningene, er at Pedersen ikke har imponert på trening. 

– Vi må ha samme plan på søndag
Egil «Drillo» Olsen var ikke spesielt imponert over det norske laget.

– Vi møter et ungarsk lag som akkurat er så dårlig som vi hadde håpet på. Så klarer vi ikke å gjøre noe med det. Jeg synes vi er for omstendelige og for lite interesserte i bakrom og bruker for lang tid. Ungarn kom i balanse hele tiden, sa han til TV 2 etter kampen. 

Mini mener likevel ikke at et stilbytte er svaret på søndag.

– Nei, vi må ha samme plan som på torsdag og fortsette å «trykke» fra start. Vi har vår måte å spille fotball på. Vi har kjappe spillere, en fin blanding av spillere, og det handler om tempo på ball. Og så må vi ha høyere kvalitet på innleggene. 

– Og hva tipper du på søndag?

– Jeg ser for meg 0-0, men jeg håper jo på 2-0.