«...Det vil være eksplosjoner, og de kan frakte missiler til Norge.»

Se skypesamtalen som er blant italiensk antiterrorpolitis bevismateriale mot mulla Krekar. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I etterkant av pågripelsen av mulla Krekar og 16 andre terrorsiktede har italiensk politi offentliggjort utdrag av en skypesamtale som en del av bevismaterialet. 

I samtalen snakker angivelig fire at de siktede sammen på skype. Det er ikke lyd på opptaket, men tekst er lagt over bildet. 

Dette vet vi om Krekars påståtte nye terrornettverk

Den italienske påtalemyndigheten er klar i sin sak: De hevder mulla Krekar er leder av et større terrornettverk, Ratwi Shax, som planla angrep mot norske og britiske mål i midtøsten og i Norge.

– Gjøre Norge til et nytt Libanon

Først i skypesamtalen blir kommer det fram at en mann sier han står til disposisjon og er klar til å adlyde dersom noe skjer med mulla Krekar. 

– Det finnes menn som kan gjøre Norge til et nytt Libanon. Det vil være eksplosjoner og de kan frakte missiler til Norge, blir det sagt videre. 

Opptaket er ifølge politiet fra 2012. Italienerne har etterforsket saken siden 2011. 

– Politiet er på villspor

Den italienske statsadvokaten Franco Roberti mener Krekar kommuniserte med nettverket via internett og besøkende.

– Selv om han var i fengsel tillot de ham å bruke internett og alle informasjonsverktøy. Han kunne enkelt lede organisasjonen via internett, sier Roberti til TV 2.

Mulla krekars advokat mener det italienske antiterrorpolitiet er helt på villspor.

– Han har ikke tilgang på internett. Datamaskinene på Kongsvinger fengsel, som eventuelt er i bruk i undervisningsøyemed, har ikke internettilgang, sier Brynjar Meling.

PST kjenner ikke til bevisbildet

Den italienske etterforskningen har, slik PST ser det, ikke presentert noen akutt trussel mot Norge eller norske borgere. Hvilke etterforskningsskritt Italia har bedt Norge om å bistå med, vil ikke PST kommentere.

PST kjenner ikke til bevisbildet i den italienske etterforskningen av denne saken, men at personene i terrornettverket har hatt ulike roller og at de planla terrorangrep.

– Terrornettverket har vært bygget opp med celler i ulike land, sa politiadvokat Signe Kathrine Aalling i PSTs pressekonferanse torsdag.