FIKK IKKE SPILLE: Norge kunne trengt mer kreativitet i kampen mot Ungarn, men Martin Ødegaard ble sittende på benken. Det får TV 2s fotballekspert til å rase mot Per-Mathias Høgmo.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FIKK IKKE SPILLE: Norge kunne trengt mer kreativitet i kampen mot Ungarn, men Martin Ødegaard ble sittende på benken. Det får TV 2s fotballekspert til å rase mot Per-Mathias Høgmo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mathisen slakter Høgmo: – Katastrofe at Ødegaard ikke får minutter!

TV 2s fotballekspert er ikke nådig i dommen over Per-Mathias Høgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jesper Mathiesen fyrer løs med tungt skyts mot landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter 0-1-tapet for Ungarn i EM-playoffen.

– Kan ikke forstå det
I en kamp der Norge stanget og stanget mot den ungarske forsvarsmuren, er TV 2s fotballekspert klokkerklar i sin sak. Han reagerer sterkt på at Martin Ødegaard (16) ikke fikk spille et eneste minutt på Ullevaal. 

– Jeg kan ikke forstå det. Jeg ser ikke en eneste grunn til at han ikke skulle komme innpå i dag. Jeg synes det er rart at den beste boksåpneren ikke får spille mot et slitent Ungarn som ligger lavt. Da trenger man en spiller med kreativitet. Vi har én sånn spiller i troppen, men han sitter på benken, sier Mathisen til TV 2.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden (med tillatelse fra MAX!)

På Twitter omtalte Mathisen det som «helt katastrofe at ikke Martin Ødegaard får minutter her i dag». Mangel på kreativitet og gjennombruddskraft var synlig i det norske laget.

Mathisen tror Ødegaards alder er grunnen til Høgmo lot den 16 år gamle Real Madrid-spilleren holde overtrekkstøyet på.

– I Norge er det tydeligvis ikke lov til å bruke unge spillere i viktige kamper. Man kan ikke toppe laget før man er 20 år. Dersom han hadde vært 25 år, hadde han vært en stjerne og spilt hver kamp. Han hadde styrt dette som han ville. Vi så det i U21-kampen mot England på Marienlyst, og vi så det i Tippeligaen. Han var så ufattelig mye bedre enn alle han spilte mot. Han har vært i utlandet en god stund, ikke spilt så mange kamper, men vokst mye. Jeg kan ikke se en eneste grunn til at han ikke i det minste skulle fått én omgang i dag, sier Mathiesen.

– Gjør Høgmo en dårlig kamp i dag?

– Ja, det synes jeg. Det var et kampbilde som skapt for Ødegaard. Vi møter en motstander vi er mye bedre enn, som blir sliten og ligger lavt. Dersom vi ikke kan bruke ham i disse kampene, skjønner jeg ikke når vi skal bruke ham.

På pressekonferansen etter nederlaget forklarte landslagssjefen hvorfor tidenes største norske fotballtalent ikke fikk spille.

– Kampen ble slik som vi hadde forutsett. Vi fant rom. Vi synes på høyresiden, der Martin var mest aktuell, så var Per Ciljan Skjelbred kanskje banens beste spiller. Han var i alle fall ikke langt unna. Han var fantastisk dyktig, og han var en boksåpner sammen med Omar, sier Høgmo.

– Jeg kan alltid vurdere om det kunne vært rom til Martin inne sentralt. Vi får nesten se. Men nå kommer det en ny kamp, og jeg vil rette fokus på det – om vi kan få inn spillere som i enda større grad kan utnytte de rommene, som vi vet kommer til å komme der nede.

– Selvfølgelig vil man inn
Ropene etter Ødegaard var også å mange på Twitter. Flere etterlyste Ødegaards kreativitet mot et meget lavtliggende Ungarn. Ødegaard var i oppvarming i den andre omgangen, men ikke mer enn det.

– Ja, selvfølgelig vil man alltid inn når man varmer opp. Det vil alle. Det er ikke noe annerledes for meg enn de andre, sier Ødegaard til TV 2.

Både Mohamed Elyounoissi, Marcus Pedersen og Pål-André Helland kom alle inn fra benken. Spesielt de to sistnevnte viste seg frem i positiv forstand for Norge. 

– Greie bytter med den formen på spillerne. Ingenting av det jeg har sett av Ødegaard tyder på at han kunne snudd kampbildet, sier TV 2s fotballekspert Mini.