Jeger måtte hjelpe full elg etter epleslang

Jostein Olsen trodde ikke sine egne øyne da elgkua lot seg klø under haken, rett utenfor stuedøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag fikk Jostein Olsen ekte nærkontakt med en elg, rett utenfor stuedøren sin på småbruket i Bjærum i Vest-Agder.

Det hele startet med en telefon fra hans far.

– Han ringte meg og sa at jeg måtte ta med barna mine og komme opp og se på en elg som oppførte seg merkelig. Da vi kom hadde den lagt seg ned og vi kunne gå helt inntil. Den var veldig lite redd og så nesten ut som den ikke enset noe, forteller Olsen til TV 2.

Familien lurte på om den kunne være syk, men slo det fra seg da den ellers så helt frisk ut.

– Vi fant nok ut at den hadde forsynt seg med en mengde epler som ligger på bakken på eiendommen og har begynt å gjære. Jeg tror elgen rett og slett var brisen, minst, sier han.

Ble masse elgkos

Da elgen reiste seg var den rolig og tillitsfull og det etterhvert ikke måte på elgkos.

Vi kunne ta på den og klø den i nakken. Den gikk mot oss uansett hva vi gjorde. Den sjanglet ikke noe sånn nevneverdig, men den klarte liksom ikke å stå stille. Ville bare gå og gå og gå i ring. Jeg følte nok at den ikke var helt stødig, ler Olsen.

– Ville bare gå og gå og gå

Uansett hva de gjorde fikk de ikke elgen til å gå frivillig ut i skogen.

– Den ville ikke inn i trærne, den ville heller bare gå. Det var veldig spesielt at vi kom så nær at vi kunne leie den. Det var nesten som en hest vi gikk med. Jeg vil anslå at det var en cirka 2,5 år gammel ku, sier den erfarne elgjegeren.

Til slutt lyktes de med å komme seg vekk fra den berusede.

– Vi klarte å få tak i det lange håret under halsen og så fulgte vi den til skogkanten ved et jorde. Så gikk vi rett og slett fra den og siden har vi ikke sett den. Hvis den har sovet ut rusen i natt så har hun sikkert stukket til skogs igjen, sier han.