SELGER MEST: Disse fire spillerne har solgt flest drakter så langt denne sesongen.
SELGER MEST: Disse fire spillerne har solgt flest drakter så langt denne sesongen.

Disse spillerne selger flest trøyer

To Manchester United-nykommere presser verdensstjernene i toppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er de to spillerne som selger flest drakter i verden overrasker neppe mange.

Da er det nok litt mer uventet hvem som dukker opp på de neste plassene.

For da Manchester United-direktør Ed Woodward presenterte regnskapstallene for første kvartal så måtte han skryte av salgstallene han hadde fått fra sportsutstyrsforhandleren Kitbag.

– Kitbag offentliggjorde nylig en liste over hvilke trøyer som har solgt best fra juli til september, og vi synes listen er verdt å dele. Memphis Depay er ny på listen og var den tredje mest solgte trøyen, bak Messi og Ronaldo. Tre av de ti mest solgte trøyene er Manchester United-spillere. De andre er Bastian Schweinsteiger og Wayne Rooney. Da Schweinsteiger var i Bayern München i fjor, så var han nummer 31 på listen. Nå er han nummer fire, fortalte Woodward ifølge Daily Mail.

United-direktøren kunne stolt konstatere at en overgang til Manchester United altså gjør underverker for populariteten til fotballspillere.

– Vi tror det å gå til Manchester United har en enorm innvirkning på profilen til en fotballspiller på verdensbasis. Draktsalget er et soleklart bevis på det, sa han.

Woodward kunne vise til at Manchester Uniteds inntekter har økt med 39,3 prosent fra samme tid i fjor, og var i år på 1,6 milliarder kroner.