I SKYGGEN: Tomas Northug har ingen planer om å overta rollen til storebror Petter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I SKYGGEN: Tomas Northug har ingen planer om å overta rollen til storebror Petter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Lillebror Northug: – I sprint kan jeg være fullt på høyde med Petter

Søndag havnet samtlige tre Northug-brødre i samme kvartfinaleheat på Beitostølen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2 Sporten): I en alder av 25 år kan Tomas Northug skryte av fire NM-gull, to gullmedaljer i junior-VM og én enkeltseier i verdenscupen.

Men avstanden opp til storebror Petter som kan vise til 13 VM-gull og to OL-gull i løpet av sin innholdsrike karriere.

– Det er klart at storebroren min har klinket til ganske greit og bidratt til at langrennsinteressen har økt i Norge, sier Tomas Northug til TV 2 Sporten.

Mens Petter Northug har kapret overskriftene etter sine enorme prestasjoner i langrennssporet i en årrekke, har Tomas måtte finne seg i å være i skyggen av sin mer kjente bror.

– Vil alltid være i skyggen av Petter
Det er en rolle han trives med.

– Uansett hva jeg gjør, så kommer jeg til å være i skyggen av Petter. Jeg trives i den rollen jeg har nå. Jeg ønsker å gå gode skirenn, men har aldri hatt noen planer om å ta over rollen til Petter. Den skal han få beholde selv, fastslår 25-åringen.

Likevel har han store ambisjoner om å utfordre Petter i skisporet fremover.

– Det må jeg ha troen på. I sprint så kan jeg være fullt på høyde med Petter. Men på distansebiten er han sterkere enn meg, og det kommer han nok alltid til å fortsette å være, poengterer han.

Målet er OL-gull
Allerede denne sesongen håper Tomas Northug på å ta nye steg mot sitt langsiktige mål. Det er nemlig OL-gull i den sørkoreanske byen Pyeongchang om tre år.

– Ja, drømmen er OL-gull om tre år. Og det er det jeg jobber frem mot. Det er langtidsplanen, sier Tomas Northug.

Even, Tomas og Petter Northug tok seg alle videre fra dagens sprintprolog på Beitostølen. De tre brødrene havnet deretter i samme kvartfinaleheat, med Nyeng, Gros og Bakkene. 

Der viste storebror Petter at de gamle fortsatt er eldst. Petter Northug vant heatet, mens Tomas og Even havnet på henholdsvis fjerde- og femteplass.