NORSK JUBEL: Heidi Weng,Therese Johaug, Astrid Jacobsen og Marit Bjørgen jubler for stafettgull i Falun tidligere i år. Men både Heidi Weng og Therese Johaug kunne valgt å satse på andre idretter enn langrenn.  (AP Photo/Matthias Schrader) FOTO: MATTHIAS SCHRADER /
NORSK JUBEL: Heidi Weng,Therese Johaug, Astrid Jacobsen og Marit Bjørgen jubler for stafettgull i Falun tidligere i år. Men både Heidi Weng og Therese Johaug kunne valgt å satse på andre idretter enn langrenn.  (AP Photo/Matthias Schrader) FOTO: MATTHIAS SCHRADER /

– Disse idrettene kunne vi satset på fremfor langrenn

Skistjernene avslører hvilke idretter de kunne valgt å satse på om det ikke ble noe av karrieren i langrennssporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Norge har dominert i langrennssporet i en årrekke.

Med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug i spissen har Norges langrennshelter sikret nasjonen flere titalls verdenscupseire, OL- og VM-medaljer de siste årene.

Men ikke alle var helt sikre på å satse på langrenn før de fikk sitt gjennombrudd på skilandslaget.

Overfor TV 2 Sporten avslører flere av landslagsutøverne at de kunne valgt å satse på å bli best mulig i en helt annen idrett enn langrenn.

Johaug tror hun kunne blitt en god langdistanseløper
Skidronningen Therese Johaug tror hun kunne blitt en god langdistanseløper dersom det ikke hadde blitt noe av karrieren i langrennssirkuset.

- Jeg spilte mye fotball da jeg var liten, så jeg kunne nok fortsatt å satse på det. Men jeg har alltid hatt et stort løpetalent og har god fysisk kapasitet. Derfor tror jeg det kanskje hadde blitt løping, sier Johaug til TV 2 Sporten, før hun legger til:

- Jeg gikk imidlertid også på turn i seks år. Derfor mener jeg at dersom en ønsker å bli god i en enkelt idrett, så er allsidighet viktig å ha med seg, konkluderer hun.

Drømte om håndballkarriere
Lagvenninne Heidi Weng drømte om en karriere på håndballbanen før valget falt på langrenn.

- Hvis jeg skulle valgt en annen idrett å satse på, så ville det ha vært håndball. Jeg har drevet med både håndball og fotball, men håndball er det jeg synes er mest stas og artig å drive med. Jeg var selv passe god i håndball, men jeg er usikker på om jeg hadde kommet meg på landslaget dersom jeg hadde satset for fullt, sier Weng.

- Men jeg hadde i hvert fall prøvd å satse på å bli best mulig i håndball dersom jeg ikke hadde blitt så god i langrenn, slår Weng fast.

Gutta ville valgt fotball
På herrelandslaget er det stort en satsing på en karriere på fotballbanen som går igjen. Norges største skistjerne, Petter Northug, spiller fremdeles fotball mellom konkurransene i langrenn.

Lillebror Tomas Northug forteller at han som 16-åring til slutt måtte velge mellom å satse på fotball eller langrenn.

- Jeg drev med både hopp, kombinert og fotball i barndomsårene. Men da jeg var 16 måtte jeg velge mellom fotball eller langrenn. Så dersom det ikke hadde blitt langrenn, så ville jeg valgt å satse på fotball, oppsummerer Northug.

Lagkamerat Finn Hågen Krogh har tidligere sagt han kunne spilt i Tippeligaen dersom sprinteren hadde valgt en fotballkarriere.

- Jeg har alltid sagt at fotball er noe jeg kunne satset på, så fotball er helt klart min idrett, sier han.

«En gjeng sportsidioter»
Landslagstrener Trond Nystad beskriver utøverne på landslaget som «en gjeng sportsidioter».

- Vi er generelt sett en gjeng med idrettsidioter. Vi er faktisk blitt så store idioter at vi følger med på alt fra sjakk til fotball. På skilandslaget er utøverne over gjennomsnittlig interessert i sport, og vi synes det er veldig stas å følge med på det som skjer i norsk idrett, sier han.