I TRØBBEL: Ray-Ray Armstrong har havnet på kant med loven. Foto: Hannah Foslien/Getty Images/AFP.
I TRØBBEL: Ray-Ray Armstrong har havnet på kant med loven. Foto: Hannah Foslien/Getty Images/AFP.

NFL-spiller risikerer sju års fengsel for å tøffe seg for hund

Ray-Ray Armstrong skulle bare ha det litt gøy med en politihund. Det burde han ikke ha gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste vet at kriminelle handlinger ofte kan føre til både straff og fengsel. 

De færreste visste nok at man kan ende opp bak lås og slå i sju år for å ha det moro på en hunds bekostning før en NFL-kamp, men den situasjonen befinner nå en Oakland Raiders-spiller seg i.

Bjeffet mot hunden, dro opp trøya og slo seg på brystet
Den bisarre historien begynte på søndag. 

Før søndagens kamp mellom Oakland Raiders og Pittsburgh Steelers møtte nemlig Armstrong på en politibetjent - og hund på vei fra garderoben og ut på banen da han skulle varme opp. 

Armstrong fant tilstedeværelsen deres humoristisk og bestemte seg for bjeffe mot hunden, dra opp trøya og slå seg på brystet. 26-åringen med rastaflettene skal så ha bedt betjenten om å «sende hunden på meg», noe hunden ikke skal ha satt veldig pris på.

Det skriver Ekstra Bladet, som gjengir ESPN.

Hunden rykket til og hoppet nesten på Armstrong, og betjenten hadde sitt fulle hyre med å holde den tilbake. 

Strafferamme på sju år
– Hunden gikk amok. Betjenten forsøkte så godt som mulig å få kontroll over den, er visesheriff i byen, Kevin Kraus, sitert på.

Sheriffkontoret satte i gang en undersøkelse av episoden, selv om ingen ble skadet, og skal ha tatt i bruk alle midler - inkludert overvåkingskamera og vitneforklaringer - for å finne ut hva som skjedde. 

Slike saker tar man nemlig ikke lett på i Pennsylvania. 

Ifølge den danske avisen betraktes det Armstrong har gjort som en såkalt «tredjegradsforbrytelse». Strafferammen er en bot på 15 000 dollar (cirka 130 000 norske kroner) og hele sju års fengsel. 

Armstrong har ikke blitt avhørt i saken, men kan bli det om den offentlige anklageren velger å ta ut en siktelse. Verken laget eller Armstrong selv har kommentert episoden, da saken anses å være en politisak.