PASSORDTRØBBEL: Hundretusener av Instagram-passord kan være på avveie etter at appen InstaAgent har stjålet brukeres informasjon. FOTO: COLOURBOX
PASSORDTRØBBEL: Hundretusener av Instagram-passord kan være på avveie etter at appen InstaAgent har stjålet brukeres informasjon. FOTO: COLOURBOX

Populær app har stjålet hundretusener av Instagram-passord

En bruker oppdaget tilfeldigvis at Instagram-passordet hans ble sendt videre til en ekstern server.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Appen InstaAgent, som hevder at den kan spore hvem som besøker din Instagram-profil, skal ha stjålet hundretusener av Instragram-passord. 

Det skriver teknologinettstedene Computerworld og The Verge

Ifølge Computerworld har 500.000 personer lastet ned appen fra Apple App Store, mens mellom 100.000 og 500.000 personer har lastet den ned fra Google Play. 

Nå har både Apple og Google fjernet appen fra sine nettbutikker. 

Sendte passordene videre

Det var app-utvikleren David Layer-Reiss som oppdaget at appen InstaAgent stjal passord. Han hadde selv lastet ned appen og ble oppmerksom på at den innhentet brukernavn og passord, for deretter å sende det videre til en ekstern server.

Layer-Reiss delte oppdagelsen på Twitter tirsdag kveld. Kort tid etterpå ble appen fjernet av Apple og Google. 

Ifølge Computerworld brukte også appen informasjonen til å poste bilder uten tillatelse på flere Instagram-profiler. 

Dette bør du gjøre

Dersom du har installert InstaAgent, kan du anta at din Instagram-konto er rammet. Du bør umiddelbart avinstallere appen og endre ditt Instagram-passord.

Instagram forteller til BBC at de advarer sine brukere om å installere tredjepartsapper. 

– Slike tredjepartsapper bryter med våre retningslinjer, og de er trolig et forsøk på å få tilgang til brukerkontoer. Vi fraråder å installere tredjepartsapper slik som denne. Alle som har lastet ned denne appen bør slette den og endre sitt passord, sier Instagram i en uttalelse til BBC.