Fotballryktene: – Van Gaal planlegger «sjokksignering» av Bournemouth-spiller

Mens PSG utfordrer Real Madrid i kampen om Chelsea-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er det landslaget og EM for alle penga, men det betyr ikke at de største klubbene, eller de rykteelskende i denne redaksjonen, ligger på latsiden.

Ryktebørsen er som vanlig i «overdrive» allerede nå i november, så vi gleder oss til januar. Det gjør nok en skotte i Bournemouth også.

For vi begynner med det som blir beskrevet som en «sjokkovergang» i britiske medier - vel å merke om den blir noe av. For Louis Van Gaal skal ha sett seg ut ingen ringere enn Matt Ritchie. Hvem? Skotten i midten av 20-årene som har utmerket seg svært positivt på et skadeplaget Bournemouth-lag i år. Ifølge Metro og Goal, som begge siterer The Sun, skal United-speiderne stadig vekk være å se på Dean Court for tiden. De skal ha blitt såpass imponert av 26-åringen at de vil hente ham til Old Trafford allerede i januarvinduet. Hvor mye United må punge ut med er foreløpig ukjent.

Prisen på Eden Hazard, belgieren som en gang var så briljant i Chelsea-trøyen, er imidlertid kjent: 80 millioner britiske pund. Rett i overkant av en milliard kroner der altså. Hazard har ikke akkurat briljert så langt i år og befinner seg plutselig på benken med jevne mellomrom, og to av Europas største klubber skal nå være klare til å gi ham en ny start. Real Madrid og PSG er klubbene det snakkes mest om, og Daily Mail mener å vite at den franske hovedstadsklubben skal være sterke i tropen på at Hazard kan bli deres. Midtbanespilleren signerte en femårskontrakt med Chelsea forrige sesong, men en misfornøyd Hazard kan likevel gjøre det vanskelig for Chelsea å holde på Stamford Bridge.

I samme artikkel hevdes det også at Chelsea er på utkikk etter to spillere i januar. Mourinho og co. vil på nytt prøve å hente Josh Stones fra Everton, og i tillegg skal London-laget være på utkikk etter en spiller som kan løse problemene foran mål. 

Daily Mail mener å sitte på mye info om hva som kommer til å skje i januar, og skriver også at Juventus og PSG kommer til å by på Romelu Lukaku. Det kan de dog spare seg, skriver avisen. Everton skal nemlig være forberedt på å avvise ethvert bud på spissen, samme hvor mye penger som blir lagt på bordet. 

Den spennende midtbanespilleren Ante Coric kan imidlertid være på flyttefot. 18-åringen har en kontrakt med Dinamo Zagreb ut 2020-sesongen, men skal visstnok være misfornøyd med at han ikke har startet flere kamper for den kroatiske klubben denne sesongen. Daily Mail skriver at Manchester City skal være i ferd med å se sitt snitt og snappe Coric foran nesen på en rekke andre storklubber. 

En annen storklubb, Inter Milan, skal ha sett seg ut Jan Vertonghen. Daily Star skriver at Roberto Mancini har lyst til å hente Tottenham-spilleren til Giuseppe Meazza, men Spurs skal på ingen måte være interessert i å kvitte seg med belgieren som tidvis har briljert denne sesongen. Inter skal ha sendt en av sine menn for å se Vertonghen i aksjon mot Anderlecht, men det skal altså ha vært bortkastet, skriver avisen. 

Mancinis gamleklubb, Manchester City, har for tiden Manuel Pellegrini i sjefsstolen, men skal vært på utkikk etter en ny manager. Pep Guardiola har i lengre tid blitt koblet til jobben, men Daily Star skriver at Carlo Ancelotti fort kan ende opp på Etihad. Ancelotti er for tiden arbeidsløs, men sa senest denne uken at han kunne tenke seg en retur til Premier League.

Ingen ryktebørs uten Arsenal-rykter. Det alltid skadeplagede laget fra Nord-London trenger sårt nye spillere i januar, og Jesé Rodríguez kan fort være løsningen. Daily Star mener å vite at Real Madrid-spilleren kan bli Arsenals om de legger opp mot 300 millioner kroner på bordet.