TALTE: 28 ganger talte småbarnsmamma Brandie Wood da hun begynte å se etter hvor ofte barna hennes søkte hennes oppmerksomhet.  FOTO: PRIVAT
TALTE: 28 ganger talte småbarnsmamma Brandie Wood da hun begynte å se etter hvor ofte barna hennes søkte hennes oppmerksomhet.  FOTO: PRIVAT

Småbarnsmamma: – Velg bort telefonen og se hva som skjer

Brandie Wood begynte å telle hvor ofte barna søkte hennes oppmerksomhet. Resultatet var en vekker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For en uke siden delte småbarnsmamma Brandie Wood fra Lakeside i California et innlegg på Facebook om et eksperiment hun hadde gjennomført mens hun satt og så på at hennes tvillingsønner på to år satt og lekte for seg selv.

Hun begynte å legge merke til hvor ofte de så på henne og søkte hennes oppmerksomhet og resultatet fikk henne til å tenke litt.

«Vær så snill å legg ned telefonen, nettbrettet eller PCen og tilbring litt tid med din familie og med de du elsker», skriver hun i Facebook-innlegget som til nå er delt over 72.000 ganger.

Over hennes innlegg postet hun bildet av strekene hun hadde satt på papir hver gang en av barna så opp på henne og søkte bekreftelse.

«I dag gjorde jeg et eksperiment. Jeg satt stille i et hjørne og så på mens guttene mine lekte. Mens jeg satt der regnet jeg på hvor mange ganger de så opp mot meg for å søke bekreftelse, for å se om jeg fikk med meg deres kule triks, for å søke godkjenning eller bekreftelse på det de holdt på med og se hvordan jeg reagerte. Jeg kunne ikke la være å undres over hva som hadde skjedd hvis jeg hadde sittet der og holdt på med noe teknisk, telefon eller data. Hvilket signal det ville sendt?», skriver hun.

Brandie kom frem til at barna så på henne 28 ganger og at de, hvis hun hadde sittet fordypet i telefonen sin, ville ha undret seg over hvorfor hun prioriterte telefonen fremfor dem.

«Dømmes etter likes»

«28 ganger ville englene mine ha lurt på om nettet var viktigere enn dem. 28 ganger ville de ikke ha fått den oppmerksomheten de fleste voksne søker etter. 28 ganger ville mine elskede ha lurt på om de var alene følelsesmessig. 28 ganger ville mine barn ha blitt forsikret om at det er hvem du er på nettet som virkelig teller», fortsatte hun.

«I en verden hvor vi blir akseptert slik folk oppfatter oss å være og ikke hvem vi egentlig er, i en verden der vi dømmes etter hvor mange tilhengere eller likes vi har, i en verden der kvalitetstid med kjære blir erstattet av isolasjon og tekstmeldinger fra det andre rommet, jeg ber deg å være annerledes. Vær så snill å legg ned teknologi og tilbring litt tid med din familie og dine kjære. Den neste generasjonen av barn stoler på at vi skal lære de hvordan de skal bli voksne, ikke vær for opptatt av sosiale medier fordi du vet aldri hvem som ser på og hvilket signal du sender ut», avslutter hun.

«Vi har kraften til å forandre»

Etter at innlegget begynte å deles i titusentall skrev hun på Facebook at: «Jeg hadde ingen anelse om at det ville spre seg som dette. Jeg er så glad for at det har berørt så mange. Vi har kraften til å forandre ting. Kjempebra!»

– Jeg tror teknologi bør være begrenset, ha en sunn balanse. Teknologi er et tveegget sverd, det hjelper og hindrer. Alle bør finne ut hva som fungerer for dem. Bare det å være oppmerksom hjelper enormt. Jeg er skyldig i å ha vært koblet til telefonen min og denne erfaringen har gjort meg ydmyk om å være mer til stede, utdyper hun overfor Huffington Post.