Aung San Suu Kyis parti har åtte av ti plasser i parlamentet i Myanmar

Myanmars president Thein Sein har gratulert opposisjonen med valgseieren. Aung San Suu Kyis parti NLD har kapret over 80 prosent av plassene som hittil er fordelt i underhuset.

GRATULERES: En mann fotograferer en grafitti som gratulerer Myanmars opposisjonsleder med valgseieren i Mandalay i Myanmar.  FOTO: HKUN LAT / AP
GRATULERES: En mann fotograferer en grafitti som gratulerer Myanmars opposisjonsleder med valgseieren i Mandalay i Myanmar.  FOTO: HKUN LAT / AP

Opptellingen av stemmene etter valget i Myanmar trekker i langdrag, og hittil er bare halvparten av mandatene i nasjonalforsamlingen fordelt.

Aung San Suu Kyi inviterte onsdag de militære til forsoningssamtaler, en invitasjon regjeringen har takket ja til. Det opplyser informasjonsminister Ye Htut, som sier samtalene vil finne sted når det endelige resultatet er klart.

– Gratulerer til styreleder Aung San Suu Kyi og hennes parti for å ha sanket folkets støtte, heter det i en melding publisert på Facebook-siden til president Thein Seins talsmann onsdag.

Resultatene som fortsetter å tikke inn i lavt tempo, bekrefter at NLD kan være på stø kurs mot rent flertall i det første frie valget på 25 år i Myanmar.

Nå gjenstår det å se om et reelt maktskifte er på trappene. Mange i demokratibevegelsen er bekymret for hvordan den militærstøttede regjeringen vil reagere når valgnederlaget synker inn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2